ozc grijpt koppositie

Het is al lange tijd razend spannend aan de top van 3C. OZC, Lutten, Gramsbergen en Bergentheim zijn eigenlijk al het hele seizoen met elkaar in een strijd verwikkeld om de titel in 3C. Vandaag speelden de vier topploegen weer onderlinge wedstrijden waarin belangrijke stappen konden worden gezet in de race om het kampioenschap. Voor OZC werd het vandaag in dat kader een prachtige middag.

Op bezoek bij Lutten was OZC vanmiddag in de eerste helft de bovenliggende partij. Na een ruim half uur spelen kwam OZC dan ook verdiend op voorsprong toen Floris Buitenhuis een vrije trap van Ruben Biemans met het hoofd promoveerde tot doelpunt: 0-1. De 0-2 hing vervolgens nog in de lucht voor OZC maar de bezoekers uit Ommen verzuimden de score te verdubbelen. Op slag van rust gaf OZC vervolgens een kans weg en was het meteen 1-1. Ronald Kosse was namens Lutten genadeloos voor de bezoekers en bracht de stand vlak voor de theepauze op gelijke hoogte.

Na de rust kantelde de wedstrijd in het voordeel van Lutten en had OZC het moeilijk met het opportunistische aanvalsspel van Lutten, zo vertelde OZC-trainer Marc Lobbert: “Wij kwamen door hun druk niet meer aan opbouwen toe en daar moeten wij het toch van hebben. Gek genoeg maken wij vervolgens wel de 1-2 uit een lange bal van onze keeper maar waar de eerste helft duidelijk voor ons was, werd Lutten in de tweede helft een stuk sterker.”

De 1-2 van OZC kwam op naam van de spits van de Ommenaren, Frank Jansen. Hierna kon de wedstrijd werkelijk nog alle kanten op. OZC kreeg mogelijkheden om het duel te beslissen maar verzuimden om een situatie met vier aanvallers tegen twee verdedigers goed uit te spelen. Lutten was aan de andere kant dichtbij de gelijkmaker maar raakten de paal en zagen een inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger van OZC.

In alle opzichten dus een spannende tweede helft maar OZC wist uiteindelijk de 1-2 overwinning over de streep te trekken. De topper was beslist in het voordeel van OZC dat daarmee de koppositie pakte in 3C. Het voetbalgevecht tussen Gramsbergen en Bergentheim eindigde namelijk met negen man aan beide kanten en met een 2-2 gelijkspel als eindstand. Hierdoor heeft OZC na vandaag één punt voorsprong op Gramsbergen en Lutten en vier op Bergentheim.

Een prachtige middag dus voor OZC dat in de persoon van Marc Lobbert een gelukkige trainer heeft: “We staan nu bovenaan en nu moeten we nog vier finales overleven en dan zijn we kampioen. We hebben vandaag wel wat gelukkig gewonnen vond ik. Op basis van de eerste helft misschien wel terecht maar over de gehele wedstrijd bekeken was een gelijkspel terecht geweest. We mogen hier nu even van genieten en over veertien dagen moeten we er weer staan bij de grootste van de vier finales.”

Hiermee doelde Lobbert op de wellicht cruciale competitieronde over twee weken. Dan staan er namelijk wederom onderlinge duels tussen de vier topploegen op het programma. OZC ontvangt dan nummer twee Gramsbergen in eigen huis en Bergentheim ontvangt dan Lutten. Wederom dus een prachtig weekend voor de boeg over twee weken in 3C.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.