Home / archiefcentraal / ovc21 stunt met winst tegen koploper

ovc21 stunt met winst tegen koploper

Nico Kats, de hoofdtrainer van OVC’21, was niet verrast over de overwinning. “Wij zijn de laatste weken in een stijgende vorm. Het niveau waarop wij spelen en trainen is voor mij een bevestiging voor hoe we er voor staan”. OVC heeft vooraf een tactische keuze gemaakt om koploper SV Zwolle te bestrijden. “We hebben besloten om uit de reactie te spelen, en dat is achteraf gezien een juiste keuze geweest. Beide doelpunten vallen uit een omschakelmoment.” Zwolle drong de hele wedstrijd meer aan dan OVC, maar door een goede organisatie kon de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk worden. Kats denkt zelfs dat OVC verder had kunnen uitlopen, maar zijn elftal ging niet goed om met de mogelijkheden. Kats: “Het was een dik verdiende overwinning”.

De wedstrijd werd in de 74e minuut ontsierd door een overtreding op Stijn Schuurman, die daar op zijn beurt verbaal op reageerde. “Ik denk dat de rode kaart van de speler van SV Zwolle (Angelo Kisjes, red.) terecht was, maar dat het reageren van Schuurman ook met geel had afgekund want die deed verder eigenlijk niets.”

Door de overwinning kan OVC’21 weer voorzichtig omhoog kijken, al zijn de degradatiezorgen nog lang niet voorbij. Alle ploegen tussen de nummer 6 en 13 moeten nog rekening houden met het spelen van play-offs of directe degradatie. Alleen nummer 14 Balkbrug kan degradatie niet meer ontlopen.

Plaats Team Gespeeld Punten
6 Holten 20 29
7 Lettele 20 28
8 ABS 20 28
9 De Gazelle 20 28
10 Broekland 20 26
11 OVC’21 21 26
12 DAVO 21 26
13 FC RDC 19 20
14 Balkbrug 19 2

 De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie tegen degradatie, de nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks.

Volgende week zondag speelt OVC de thuiswedstrijd tegen concurrent De Gazelle. De wedstrijd begint om 14.00 uur

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.