Home / archiefcentraal / opleidingscentrum nieuwleusen en vjg coaching onder een dak

opleidingscentrum nieuwleusen en vjg coaching onder een dak

“Ik merk tijdens de typecursussen dat er tegenwoordig steeds meer kinderen behoefte hebben aan extra aandacht door faalangst of weinig zelfvertrouwen”, vertelt Aliet. “Op een gegeven moment ben ik eens gaan zoeken hoe ik deze kinderen kan helpen hun zelfvertrouwen op te krikken en kwam ik Ingrid van VJG-Coaching tegen. Na een aantal gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat we elkaar perfect kunnen aanvullen met onze kennis”, vervolgt Aliet.

Ingrid vond de (kinder)hulpverlening altijd al interessant. Na jaren te hebben gewerkt als management assistent besloot ze de stap te gaan nemen en rondde Ingrid de opleidingen Cognitieve gedragspsychologie en basispsychologie af, waarna ze voor zichzelf startte met VJG-Coaching. Zij begeleidt kinderen en volwassenen o.a. om weerbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en te leren omgaan met faalangst. “Er kwamen veel aanmeldingen binnen, maar mijn locatie op het industrieterrein De Grift, vlakbij het water was echter geen ideale plek om met kinderen te werken”, aldus Ingrid. “De locatie in het pand van Opleidingscentrum Nieuwleusen/Instituut Noord
is voor mij qua ligging beter”.

Daarnaast is het voor Aliet ideaal, omdat zij met haar ervaring (Aliet werkt sinds 1996 als cursusleidster en is sinds 2004 zelfstandig onderneemster) signalen van faalangst en onzekerheid herkent. Het lijntje is dan heel kort, waardoor ik even ‘over de schouder’ kan meekijken met Aliet en haar tips kan geven om de cursist meer zelfvertrouwen te geven.”

“In onze totaal verschillende beroepen zitten opvallend veel raakvlakken, waardoor we elkaar perfect kunnen aanvullen”, besluiten Ingrid en Aliet.

Meer informatie over cursussen als ‘Bibbers de baas’ en ‘Bikkeltraining’? Kijk op www.vjg-coaching.nl

Voor meer informatie over de typecursussen bij Instituut Noord, (actief in bijna heel Overijssel) kijk op www.olcn.nl

 

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.