Home / archiefcentraal / nipte zege voor hhc

nipte zege voor hhc

In de eerste helft kwam HHC nog wel op achterstand. In de 23e minuut scoorde Vlad Smirnov namens Capelle de 1-0. Kort hierna kreeg HHC een goede kans op een gelijkmaker maar verdediger Koos Werkman kopte namens de Hardenbergers op de paal.

Op slag van rust maakte HHC alsnog voor de theepauze gelijk. De blessuretijd van de eerste helft was al aangebroken toen HHC-spits Rob van der Leij de 1-1 aantekende. Op aangeven van Philip Ties schoot Van der Leij zijn ploeg dus op een belangrijk moment nog op gelijke hoogte. Kort na de 1-1 werd gefloten voor de rust.

In de tweede helft kwam HHC na iets meer dan een uur spelen op voorsprong. In de 66e minuut scoorde ook Glenn Kobussen met het hoofd en ook ditmaal was Philip Ties de aangever. De wedstrijd bleef tot het einde toe spannend en beide teams kregen nog kansen. Zo schoot Jordao Pattinama namens Capelle hard op HHC-doelman Sander Danes en kreeg Koos Werkman tweemaal de kans om de wedstrijd te beslissen. Werkman kopte echter hard op Capelle-doelman Nick van der Ploeg en schoot daarna vanaf vijf meter afstand over.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in Capelle waardoor HHC een 1-2 zege boekte. Naast HHC wonnen ook Excelsior Maassluis en koploper Katwijk. Katwijk boekte een zege op Barendrecht en HHC passeert daardoor Barendrecht op de ranglijst. De achterstand op koploper Katwijk blijft vijf punten en met nog vier wedstrijden te gaan lijkt de titel in de Topklasse steeds lastiger te gaan worden voor HHC. HHC is al wel verzekerd van promotie naar de nieuw te vormen Landelijke Divisie. Volgende week staat voor HHC de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.