Home / archiefcentraal / nipte nederlaag voor asc62

nipte nederlaag voor asc62

ASC’62 had zich de laatste weken opgewerkt naar een verdienstelijke vierde plek op de ranglijst waarbij het zelfs de koppositie in het vizier kreeg. Vandaag was de wedstrijd tegen Den Ham dan ook een belangrijke voor ASC’62 maar ook de bezoekers hadden de punten hard nodig in hun strijd om lijfsbehoud in de zaterdag 2e klasse H.

ASC’62 begon goed aan de wedstrijd. Matthijs van Gelder leek nog binnen de minuut al op de 1-0 voorsprong voor ASC’62 af te mogen gaan maar hij werd, al dan niet twijfelachtig, terug gevlagd voor buitenspel. Binnen het kwartier was het echter alsnog raak van Van Gelder toen hij in de 14e minuut de thuisploeg alsnog op voorsprong schoot: 1-0. Lang kon ASC’62 hier echter niet van genieten want twee minuten hierna volgde meteen een kantelpunt in de wedstrijd.

Den Ham kreeg in de 16e minuut een corner toegewezen wat in veler ogen een doeltrap had moeten zijn. De corner werd in eerste instantie weggekopt maar de bal viel voor de voeten voor een speler van Den Ham die gelijk het doel van ASC’62 onder vuur nam. In een uiterste poging de bal voor de doellijn weg te koppen kopte ASC’62-verdediger Daan Dalhuisen de bal via zijn eigen hand en de paal uit het doel. De scheidsrechter kon hierop niet anders dan Dalhuisen te bestraffen met een rode kaart en bovendien de bal op de stip te leggen. Dennis Kolkman schoot vervolgens vanaf de strafschopstip Den Ham op gelijke hoogte: 1-1.

Met nog een uur en een kwartier voor de boeg kwam ASC’62 dus al met een man minder te staan maar ondervond hier desondanks weinig hinder van op het veld. Den Ham wist zich geen raad met het numerieke overwicht en in het restant van de eerste helft had ASC’62 zelfs het betere van het spel. De Dalfsenaren dachten in de eerste helft nog tweemaal recht te hebben op een strafschop maar deze werd hen niet toegekend. Den Ham kon daarnaast niet gevaarlijk worden waardoor 1-1 de ruststand was.

In de tweede helft werd het er qua voetbal niet mooier op. Nadat Den Ham in de 67e minuut op voorsprong kwam via Louis Vijfhuizen probeerde ASC’62 met wissels om wat meer stootkracht voorin te brengen. Voordat deze wissels voltooid waren stond echter ook al de 1-3 op het scorebord. Een cornerbal waar het nodige effect aan zat werd door ASC’62-doelman Gerjan Potjes, die vanwege de schorsing van Rick Kijk in de Vegte zijn officiële debuut maakte, weggestompt voor de voeten van Dewi Drost: 1-3.

ASC’62 ging, ondanks dat het in ondertal was en tegen een 1-3 achterstand aankeek, alsnog op zoek naar een beter resultaat. Het zette Den Ham zwaar onder druk en werd daar in de 88e minuut voor beloond. Matthijs van Gelder zorgde met zijn tweede goal van de middag voor de 2-3. Het ontbrak ASC’62 vervolgens aan tijd om nog een punt uit het vuur te kunnen slepen. De eindstand was 2-3.

Door de nederlaag ziet ASC’62 het gat met de koppositie vergroot worden naar zes punten. Hier kan het echter volgende week zelf weer wat aan doen als het zelf op bezoek gaat bij De Esch. Ook de nummer twee en drie van de ranglijst, DZC’68 en IJVV, spelen dan tegen elkaar waardoor het een spannend weekend beloofd te worden in de top van 2H.

Stand bovenin 2H:
1. De Esch – 41
2. DZC’68 – 38
3. IJVV – 38
4. ASC’62 – 35

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.