nieuwe technische lus mtb route lemelerberg

De MTB route op de Lemelerberg is onlangs uitgebreid met een nieuwe lus om de technische vaardigheden van de ervaren fietser ‘op de proef’ te stellen. In goed overleg met natuurorganisatie Landschap Overijssel is door Cycling Lemelerveld deze extra lus aangelegd naast de bestaande MTB route, met als doel de route nog aantrekkelijker te maken.

Sander Hulsman en Hans Jansen van Cycling Lemelerveld leggen uit dat deze lus naast de natuurlijke hoogteverschillen bestaat uit technische obstakels zoals drop-off’s, een rock garden en balans balken.

Hans Dijkstra van Landschap Overijssel licht toe: “Doordat er boven aan de Es in Lemele een bosperceel opnieuw ingeplant werd, moest de bestaande MTB route omgeleid worden en bestond de mogelijkheid voor het aanleggen van een extra lus”.

Arie Sluijer van Cycling Lemelerveld heeft de lus officieel in gebruik genomen. “Door deze uitbreiding is de MTB route op de Lemelerberg meer geworden dan een parcours wat zo snel mogelijk afgelegd kan worden, maar kunnen hier de technische vaardigheden nog meer toegepast worden”, aldus Hans Jansen. “Een technisch parcours met dit niveau is in de regio niet aanwezig en heeft de MTB route op de Lemelerberg nog unieker gemaakt”.

De realisatie is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Plaatselijk Belang Lemele, Gemeente Dalfsen en Landschap Overijssel. Bij de realisatie zijn de leden van Cycling Lemelerveld geholpen door Roelofs Lemelerveld en De Boombouw Lemelerveld.

Het onderhoud van deze MTB route wordt sinds de aanleg al uitgevoerd door Cycling Lemelerveld. Hans Dijkstra geeft aan dat, net als het onderhoud, deze uitbreiding uitgevoerd is in het kader van het gezamenlijke doel van Landschap Overijssel en Cycling Lemelerveld. Dit doel is: “De MTB route goed onderhouden en uitdagend te houden en er zo voor te zorgen dat de mountainbikers op de MTB route blijven en niet op de wandelroutes komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.