Home / archiefcentraal / natuur anders grenzen verkennen in het reestdal

natuur anders grenzen verkennen in het reestdal

Op zaterdag 23 april start er vanuit Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug een bijzondere wandeling. Tijdens de Natuur Anders tocht ‘Grenzen verkennen in het Reestdal’ nemen twee gidsen de deelnemers mee op een tocht langs de Reest èn langs hun eigen zintuigen.

De tocht start om 13.30 uur vanuit Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. De tocht duur ongeveer twee uur en er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. Bijdrage voor de tocht is €10 per persoon of €7 voor donateurs. Dit bedrag komt weer ten goede aan het onderhoud van natuur&landschap in Overijssel. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl of 0529 401 731.

Grenzen verkennen in het Reestdal
De rivier de Reest vormt al honderden jaren de grens tussen Overijssel en Drenthe. Tijdens de Natuur Anders tocht verken je deze ‘waterige’ grens en het prachtige beekdal. Tijdens de tocht staat dit keer echter niet de natuur centraal, maar wat de natuur met je doet. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen waarbij je je zintuigen een keertje extra aan het werk zet. Wie weet kom je als deelnemer je eigen grenzen wel tegen, of ervaar je hoe grenzeloos de natuur eigenlijk is! Na afloop van de tocht is er in De Wheem koffie en thee voor de deelnemers en kan er nagepraat worden.

Natuur Anders; maak je hoofd leeg
De naam van de wandeling is niet voor niets: Natuur Anders. Waar je normaal gesproken bij een begeleide wandeling in de natuur vooral denkt aan kennisoverdracht van alles wat er groeit en bloeit, gaat het bij deze verrassende tocht van Natuur Anders vooral over gevoel en intuïtie. Met elkaar ga je op avontuur langs de bijzondere en soms verassende plekken van het Reestdal. Hoor hoe de bladeren zachtjes ritselen aan de boom, voel het water van de beek langs je vingers stromen, ruik hoe de zomer haar entree maakt; je krijgt de kans om je hoofd leeg te maken van de dagelijkse beslommeringen en je voelsprieten aan te scherpen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.