milieuverenigingen willen bouwverbod op de stekkenkamp ommen

De bouw van woon-zorgcomplex Lemmers Erve op landgoed De Stekkenkamp in Ommen mag niet doorgaan. Dat eisten de milieuverenigingen Natuur en Milieu en De Vechtstreek vrijdag bij de Raad van State, meldt RTV Oost. 

Met het project wil de gemeente Ommen twee vliegen in één klap slaan. Het zorgcomplex levert de eigenaren van het landgoed geld op om De Stekkenkamp in stand te houden. Daarnaast biedt het complex een goede omgeving voor de lichamelijk gehandicapten en dementerenden die worden gehuisvest in vijftig woningen.

Natura 2000 gebied
De milieuverenigingen vinden het onbegrijpelijk dat daarvoor een beschermd natuurgebied wordt aangetast. Het deel van het landgoed waar het complex komt, is aangewezen als Europees beschermd Natura 2000 gebied.

“Als er al zo nodig een plek op het landgoed nodig is, dan had dit ook gekund op een deel van het terrein waar geen beschermde natuur ligt”, zeggen de bezwaarmakers.

Twijfels bij uitvoerbaarheid
Nog beter is het volgens hen om het zorgcomplex aan de rand van Ommen te bouwen. Ze twijfelen aan de uitvoerbaarheid van het plan, want er wordt nog geprocedeerd over de natuurvergunning die de provincie heeft verleend.

Verder moet de minister nog aan de Europese Commissie vragen of een deel van het Natura 2000 gebied mag worden geschrapt, zodat de bouw van het zorgcomplex mogelijk wordt. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.