Home / archiefcentraal / koningsspelen zetten dalfsen en nieuwleusen op zijn kop

koningsspelen zetten dalfsen en nieuwleusen op zijn kop

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. De basisscholen die zich hebben opgegeven en dus meedoen aan de koningsspelen starten om 8.30 uur op de eigen school met het gezamenlijke koningsontbijt en gaan vanaf 9.30 uur sportief bezig.

Gezamenlijke koningsspelen in Nieuwleusen en Dalfsen
De 6 basisscholen uit Nieuwleusen doen met ongeveer 485 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gezamenlijk mee aan de koningssportdag. Om 10.15 uur wordt gestart met een gezamenlijke warming-up in sporthal de Schakel. Hier wordt de (landelijke) openingsdans ‘Hupsakee’ uitgevoerd. Daarna verplaatsen de kinderen zich naar de velden van SV Nieuwleusen om het sportieve gedeelte te hervatten met verschillende (sport)activiteiten. Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hebben op de eigen school verschillende activiteiten.

De 6 basisscholen uit Dalfsen doen met ongeveer 480 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gezamenlijk mee. Om 10.00 uur wordt gestart met een gezamenlijke warming-up op de velden van sportpark Gerner. Ook hier wordt de (landelijke) openingsdans ‘Hupsakee’ uitgevoerd. Aansluitend wordt op het sportpark het sportieve gedeelte hervat met verschillende (sport)activiteiten. De kinderen uit de gr. 1 t/m 4 hebben op de eigen school, speelveldjes in de buurt en Trefkoele+ verschillende activiteiten.

Om 14.00 uur zijn de koningsspelen afgelopen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.