Home / archiefcentraal / kom kleding voor de vondst brengen tijdens uitmarkt dalfsen

kom kleding voor de vondst brengen tijdens uitmarkt dalfsen

Tijdens de Uitmarkt Dalfsen op 23 april naast het gemeentehuis, van 13.00 tot 18.00 uur, zijn houten basisfiguren op ware grootte, die de heer en dame van Oosterdalfsen voorstellen, aanwezig bij een kraam.

De bedoeling van stichting Kunst om Dalfsen is, dat een groot deel van de bevolking van Dalfsen met een stoffen lapje, lintje of kantje naar de Uitmarkt komt, om te helpen bij het ‘aankleden’ van de heer en dame van Oosterdalfsen.

Voor kinderen bestaat tevens de mogelijkheid om kralen en/of knopen te boetseren. De stof kan op de basisfiguren worden getimmerd, geplakt, genaaid of geniet. Het gereedschap en de benodigdheden hiervoor zijn bij de stand aanwezig. Kinderen kunnen meteen hun eigen lengte vergelijken met de lengte van de mensen in de vroege middeleeuwen.

Ouders en andere belangstellenden kunnen tegelijkertijd genieten van muziek van hele goede Dalfser bands met een consumptie op het terras bij de tent van de Oranjevereniging. Ook is het mogelijk iets te verkopen of te kopen bij de kleedjesmarkt voor kinderen, die de Oranjevereniging organiseert. Ook bij de Oranjefair en aan sommige tafels worden goederen te koop aangeboden.

Wie komt helpen om de heer en dame van Oosterdalfsen een ‘gezicht’ te geven? De hoofdkleur voor de heer is (donker) rood, wit en blauw. De hoofdkleur voor de dame is (gebroken) wit, maar ook alle andere kleuren stof zijn van harte welkom.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.