koeien in arrien maken zich op voor vreugdedans

Nu de temperaturen stijgen, wordt het tijd voor een frisse hap gras en een lekkere wandeling in het weiland voor de dames. Vlak voordat de staldeuren opengaan is het geloei en gesnuif niet van de lucht, alsof ze ruiken, dat ze weer naar buiten mogen. Eenmaal buiten voeren de dames een ware vreugdedans uit. Wie dat mee wil beleven is van harte welkom.

Kalfjes
Voorafgaand aan ‘de dans’ is er de mogelijkheid kalfjes te bewonderen en vragen te stellen aan boer Bram de Lange en boerin Aletta. Speciaal voor de gelegenheid komt de Kinderboerderij uit Dedemsvaart, Dekibo, met een aantal schapen, lammetjes, geitjes en konijnen naar Arriën. Kinderen kunnen die naar hartenlust aaien en vertroetelen. Ook zijn er traptrekkertjes, ligt er grote bult wit zand en kunnen kinderen kuilvoerbalen beschilderen.

Ruim een jaar geleden namen boer Bram en zijn vriendin het melkveebedrijf over van de ouders van Bram. De laatste maanden is er hard gewerkt om de voormalige varkensstallen te verbouwen tot ontvangst- en presentatieruimte voor groepen die een rondleiding willen. Ook is er een winkeltje met streekproducten gerealiseerd, waar onder andere eieren te koop zijn, vlees van eigen koeien, biologische potgrond en honing. Aletta zag zichzelf nooit als boerin, maar nu ze dat wel is, vindt ze het, naar eigen zeggen, ‘super leuk’.

Zaterdag 16 april vanaf 13.30 uur, Arriërflierweg 9, 7735 KN Arriën. Zie Facebook: biologisch melkveebedrijf De Lange

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.