hoonhorst volop in de race voor het kampioenschap

Trainer Jan Plagman van Raalte omschrijft het treffend: ‘We hebben 3-1 verloren, maar dit was onze beste eerste helft van de competitie. Dit was echt wel geflatteerd’. De teleurstelling is duidelijk te horen bij de Raalter oefenmeester. Hoonhorst trainer Bert Spies is het gedeeltelijk eens met de constatering van Raalter kant. Spies: ‘Raalte begon erg sterk. Zij zette ons snel onder druk en daar hadden wij ook moeite mee’. Raalte heeft voorafgaand aan de 0-1 vier of vijf kansen gehad, maar die gingen er niet in. Hoonhorst daarentegen had nog geen halve kans nodig waardoor de 0-1 ontstond vanuit een vrije trap. Voor Hoonhorst op een gunstig moment vlak voor rust waardoor de ploeg van Bert Spies zelfvertrouwen kon tanken.

In de tweede helft blijft het spelbeeld eigenlijk nagenoeg hetzelfde. Na een kwartier voetballen in de tweede helft krijgt Raalte een penalty tegen. Spies en Plagman verschillen hierover van mening. Spies: ‘Een strafschop vanwege een handsbal, duidelijker kon het niet volgens mij. Het leek net op volleybal’. De interpretatie van de Raalter trainer was echter dat zijn speler werd aangeduwd tijdens het springen waardoor zijn arm tegen de bal kwam in plaats van het hoofd. Desalniettemin scoorde Hoonhorst de 0-2 en vijf minuten later lag de 0-3 in het net.

In de laatste minuut van de wedstrijd is er een schrale troost voor de thuisploeg. De 1-3 komt op het scorebord met een grote fysieke inspanning. Plagman: ‘Elke scheids had het doelpunt afgekeurd vanwege het fysieke contact, maar deze scheids blijkbaar niet’. De bal werd met keeper en al in het doel gewerkt. Toch blijft het team uit Raalte met lege handen staan en kan het team uit Hoonhorst zich de nieuwe koplopers noemen. Zij staan met 44 punten bovenaan de ranglijst van de Vijfde klasse A.

Volgende week zal Hoonhorst het thuis opnemen tegen s.v. Mariënheem. In de vorige ontmoeting werd het hierbij een ruime overwinning voor de Hoonhorsters. De extra druk die er nu bij het team van trainer Bert Spies ligt zal moeten worden onderdrukt om te blijven presteren en mee te doen om het kampioenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.