hhc kent grote opluchting vlak voor tijd

Het zijn spannende laatste weken van de competitie voor HHC Hardenberg, dat nog volop verwikkeld is in de strijd om het kampioenschap van de zaterdag Topklasse. Samen met koploper Katwijk en Excelsior Maassluis zijn de Hardenbergers aan het uitvechten wie aan het eind van de rit de schaal in ontvangst mag nemen. Voorafgaand aan vanmiddag zagen de onderlinge verhoudingen er als volgt uit:

1. Katwijk – 54
2. Excelsior Maassluis – 52
3. HHC Hardenberg – 51

HHC Hardenberg had vanmiddag als taak om ONS BOSO Sneek te verslaan, dat zich met 28 punten onderin de middenmoot bevond op de ranglijst. Ondanks het behoorlijke verschil op de ranglijst werd het echter een zeer lastige middag voor HHC, waarin het alle zeilen bij moest zetten.

HHC speelde vanmiddag zonder zijn aanvoerder Glenn Kobussen in verband met een liesblessure. De captain zag vanaf de tribune zijn ploeggenoten na 25 minuten spelen op een 1-0 achterstand komen. Jacob Noordmans kopte namens ONS BOSO Sneek de bal achter HHC-doelman Sander Danes. Kort daarna stelde HHC echter orde op zaken vanuit een corner. Niet voor het eerst dit seizoen wist verdediger Koos Werkman hierbij succesvol zijn hoofd tegen de hoekschop te zetten: 1-1.

Hiermee was tevens de ruststand bereikt en de tijd begon naarmate de tweede helft vorderde steeds meer te dringen voor HHC. Spits Rob van der Leij was nog dichtbij de voorsprong maar zijn inzet werd gepakt door Sneek-doelman Richard Strijker. Verder waren er voor HHC weinig kansen te noteren tegen het stug verdedigende Sneek. HHC leek rekening te moeten gaan houden met een gelijkspel, en dus puntverlies, maar kreeg vlak voor tijd alsnog de opluchting waar het op hoopte.

In de 88e minuut werden de winst en bijbehorende drie punten voor HHC namelijk alsnog werkelijkheid. Angelo Zimmerman passeerde namens de thuisploeg zijn eigen doelman en bracht hiermee HHC de 1-2 voorsprong. De spanning was in de slotfase om te snijden voor de Hardenbergers en daarmee ook de opluchting toen HHC de blessuretijd zonder kleerscheuren wist te doorstaan.

De belangrijke winst voor HHC was binnen en de blijdschap was groot. Op het moment dat HHC klaar was met spelen waren namelijk de uitslagen van Katwijk en Excelsior Maassluis al bekend. Katwijk verloor verrassend in eigen huis van GVVV waardoor Excelsior Maassluis en HHC weer drie punten inliepen op Katwijk.

De titelstrijd is na vandaag dan ook ongemeen spannend geworden en kan nog alle kanten op. Volgende week staat er voor HHC Hardenberg de wedstrijd tegen de voorlaatste ploeg van de ranglijst: FC Lisse. De week daarna staat bovendien op de laatste speelronde de topper op bezoek bij Katwijk op het programma waardoor HHC volgende week zal hopen op puntverlies van Excelsior Maassluis. Op de laatste speeldag zou het dan het kampioenschap in eigen hand hebben.

Huidige stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Excelsior Maassluis – 55 (+14)
2. Katwijk – 54 (+25)
3. HHC Hardenberg – 54 (+15)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.