Home / archiefcentraal / hhc blijft op gelijkspel steken

hhc blijft op gelijkspel steken

HHC trof vanmiddag in DVS’33 Ermelo de nummer negen van de ranglijst in de Topklasse zaterdag. HHC had drie punten nodig om eventueel weer aansluiting te kunnen krijgen met de koppositie. DVS’33 had daarnaast nog steeds kans om plek zeven in het vizier te krijgen, maar ook de bezoekers moesten daarvoor niet minder dan drie punten in de wacht slepen vanmiddag. De top zeven van de ranglijst promoveert aan het eind van het seizoen naar de nieuw te vormen Landelijke Divisie.

Het werd geen middag met hoogstaand voetbal op sportpark De Boshoek. Beide teams begonnen rommelig aan de wedstrijd en waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Een vrije trap van Glenn Kobussen leek tot doelpunt gepromoveerd te worden dankzij een kopbal van Rob van der Leij maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast moest HHC-doelman Sander Danes in de eerste helft ook een keer reddend optreden op een inzet van Kay Velda namens de bezoekers. Gescoord werd er echter dus niet in de eerste helft waardoor beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

In de tweede helft waren er wederom wel wat kansjes voor HHC maar niet voldoende om echt aanspraak te mogen maken op de openingstreffer, en daarmee ook de winst. In de blessuretijd leek HHC deze winst alsnog te krijgen maar wederom werd de Hardenbergse treffer afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende eindigde de wedstrijd zoals hij begon in 0-0 en ziet HHC koploper Katwijk en Excelsior Maassluis verder uit zicht verdwijnen. Het loopt wel een punt in op Kozakken Boys dat met 2-0 verloor bij ONS Boso Sneek.

Al met al niet voldoende voor HHC dat zakt naar de vijfde plek in de Topklasse Zaterdag. Volgende week gaat HHC op bezoek bij Capelle.

Stand bovenin Topklasse Zaterdag:
1. Katwijk – 50
2. Excelsior Maassluis – 48
3. Barendrecht – 46
4. Kozakken Boys – 46
5. HHC Hardenberg – 45

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.