hernieuwde kennismaking spto vechtdal

SPTO Vechtdal, is het vertrouwde gezicht van voorheen Terminale Thuiszorg Ommen, maar laat zich zien op 26 april van 19.00 tot 22.00 uur, in een nieuw jasje. De Stichting staat voor Palliatieve Terminale Ondersteuning in het Vechtdal.

Al ruim 25 jaar bestaat deze vrijwilligersstichting die naast de professionele zorg, ongeneeslijk zieken in de laatste levensfase, thuis begeleidt en ondersteunt. Wat is er veel gebeurd en gedaan in die tijd. “Prachtig werk wat onze vrijwilligers hebben verricht en het is geweldig om te zien hoeveel voldoening dit nog steeds geeft”, aldus coördinator Truida van der Veen.

“De rust die patiënten en mantelzorgers ervaren door er als vrijwilliger gewoon te zijn en daar waar nodig even te helpen, is heel bijzonder. En vooral dat laatste blijft natuurlijk onze grootste missie. Ondersteuning bieden om thuis sterven mogelijk te maken. Maar ook te tijd daarvoor, de tijd vanaf de diagnose kunnen we er zijn, zodat mantelzorgers niet overbelast raken. Dat is nieuw voor onze stichting maar een hele waardevolle aanvulling.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.