gvn turnster madelief tweede op halve finale nk

GVN reisde met een drie turnsters af naar Drenthe. Drie turnsters waren via voorrondes doorgedrongen waren naar deze halve finale.

Bij de categorie Pupil 1 moest Fleur Apeldoorn het spits afbijten. Door toch iets te veel zenuwen kwam haar dit niet ten goede op het toestel balk, maar ze maakte dit helemaal goed op sprong. Fleur werd 11e, maar werd 1e op het onderdeel sprong. Ze zit nu bij de laatste acht turnsters van Nederland op dit onderdeel, en heeft zich geplaatst voor het NK individueel op dit toestel.

Madelief Logtenberg was in de voorrondes al zeer sterk en nu moest het gebeuren. Madelief wist een uitstekende wedstrijd te draaien en liet duidelijk zien bij de besten te horen. Na alle punten opgeteld te hebben mocht Madelief het podium betreden en pakte het zilver. Een heel knappe prestatie. Madelief plaats zich tevens voor de NK meerkamp.

Bij de junioren had Sterre Bartels duidelijk haar dag niet en kwam tekort. Toch was ze niet ontevreden met een 19e plaats, aangezien de verschillen erg klein waren. Voor Sterre eindigt dit NK-avontuur bij deze halve finale. Voor Madelief en Fleur heeft het nog een vervolg op het NK op 21 en 22 mei in Dordrecht.

Play-offs
In Nieuwleusen werden dit weekend daarnaast de play-offwedstrijden van de 6e divisie geturnd. In deze wedstrijd waren vier GVN-turnsters actief.

Als eerste was het de beurt aan Naomi Dzienudda (pupil 1), zij turnde een stabiele wedstrijd met als uitblinker het toestel sprong. Naomi werd 9e en heeft zich daarmee geplaatst voor de finale.

In de categorie pupil 2 mochten Eveline van den Bergh en Kim van Zwol laten zien wat ze in huis hadden. Kim turnde een goede wedstrijd, maar liet nog wel puntjes liggen, zij werd 4e en is daarmee ook geplaatst voor de finale. Eveline begon de wedstrijd goed, maar verzwakte op het laatste toestel iets. Eveline werd 28e en is niet geplaatst voor de finale.

Bij de junioren was het de beurt aan Fleur Stolte. Het was Fleur haar eerste wedstrijd na een lange blessureperiode. Ze begon direct goed aan haar wedstrijd en wist dit vast te houden. Met een keurige 9e plaats is ook Fleur geplaatst voor de finale.

De finale wordt op 23 april in Nieuwleusen geturnd, maar eerst mogen volgende week een aantal turnsters van GVN de finale van de 5e divisie turnen in Losser.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.