geheime etentjes in dalfsen voor het goede doel

Met de actie stonden de deelnemers stil bij christenen die over de wereld vervolgd worden. De opbrengst van deelname en de boetes is bedoeld voor Open Doors, een stichting die opkomt voor vervolgde christenen.

Handen uit de mouwen
“Eigenlijk hoeven we niet uit te leggen waarom. Iedereen kent de beelden, de verhalen over en van vluchtelingen en de verhalen van mensen die in intens moeilijke omstandigheden leven omdat ze Jezus volgen. Dan komt er een verlangen om daadwerkelijk iets te kunnen bijdragen, de handen uit de mouwen te steken”, leggen de organisatoren Erwin en Anja Visscher uit.

Zij hopen in mei 2016 naar Egypte en Jordanië te gaan om de vervolgde christenen een stem te geven. Samen zullen ze een bedrag van 20.000 euro moeten inzamelen voor Open Doors en zelf de reis bekostigen om daar mee te doen aan de Muskathlon van Open Doors.

Hoop geven
In een onvergetelijke reis ontmoeten zij vervolgde christenen die gevlucht zijn voor IS, lopen Erwin en Anja door de woestijnlandschappen in Jordanië en ontmoeten zij christenen in Egypte om hen te ondersteunen, bemoedigen en hoop geven.

“Best spannend. Het is nogal wat en niet iets wat wij zelf zomaar even kunnen doen. Maar we willen in vertrouwen gaan, omdat we weten dat we deze dingen alleen kunnen en mogen doen onder de liefdevolle zegen van onze God.”

Hulp
Erwin en Anja kijken er naar uit en zijn verwachtingsvol, omdat zij in een vorig project, het Dankbaarheidsproject in Dalfsen, veel meeleven en hulp mochten ervaren. Ook nu houden ze acties om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en één daarvan was dus de organisatie van de etentjes in het geheim.

De deelnemers konden zich na de maaltijd verzamelen bij Erwin en Anja thuis om ervaringen te delen. En ja, er waren een aantal groepen betrapt. Maar de boete werd zonder mopperen betaald.

Als je ook wilt bijdragen aan dit doel, is meer informatie te vinden op: www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers. Vul daar de naam in van Erwin of Anja Visscher. Ook op Facebook zijn zij en hun acties te vinden: ‘Erwin en Anja lopen Muskathlon voor Open Doors’. Of bel 0529-431523.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.