Home / archiefcentraal / flash nieuwleusen dames 1 sluit de competitie winnend af

flash nieuwleusen dames 1 sluit de competitie winnend af

Dames 1 van Flash Nieuwleusen moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen Dovo uit Doezum. Het was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. De meiden van Flash zijn vorig jaar gepromoveerd naar de 3e divisie en staan nu 4e in de competitie. Een prima prestatie. Dovo stond op de 12e plek. Flash moest deze wedstrijd dus gewoon winnen, maar dat blijft toch altijd spannend, júist omdat er dan van gewonnen moet worden.

De eerste set begon Flash met Melanie Mijnheer, Manouk Schoemaker, Jennelien Reuvers, Maaike van Dijk, Mireille Huzen, Sabine van den Berg, en als libero Irene Bijker. Deze set verliep heel gesmeerd, er werden lange service reeksen gemaakt. Dovo wist dat af en toe ook te doen en maakten zo ook punten. Toch wist Nieuwleusen zich prima staande te houden en wonnen de set dan ook met 25-18.

In de tweede set veranderde er niets aan de opstelling, de wedstrijd liep goed door, net zoals ze de eerste set waren geëindigd. Er werd een wissel gedaan bij Flash, Danielle Zieleman kwam in de plaats voor Maaike. De dames uit Nieuwleusen hadden weer een sterke service. Dovo wist daar geen antwoord op en zo speelden ze de meiden uit Doezum weer redelijk makkelijk weg. De 2e set werd gewonnen door Nieuwleusen met 25-14.

Dan was het tijd voor de derde set. Nieuwleusen had al wel eens vaker problemen gehad met de derde set. Dus hoe makkelijk de eerste en tweede set dan ook gewonnen worden, “vast houden waar je mee bezig was” is dan niet altijd vanzelfsprekend geweest voor Flash. De opstelling werd iets gewijzigd. Mirthe, Manouk, Jennelien, Mireille, Danielle en Manon Bekedam begonnen aan de derde set. Gelukkig werd ze set weer net zo goed en overtuigend gespeeld als de eerste twee. Zo won Nieuwleusen dan ook weer met 25-16.

De vierde set werden er weer een wissel gedaan in de opstelling. Anke Aalberts kwam er in voor Mirthe Schuurman, de rest bleef staan zoals het in de derde set ook was. Nieuwleusen moest nu nog even scherp blijven om die vierde set ook te pakken, het zou zonde zijn als ze die zouden laten liggen. Dat deden ze dan ook, en hoe. Sabine kwam er op de helft van de set nog in voor Jennelien. Deze set werd weer dik gewonnen door Flash! Dit was de dus de laatste wedstrijd van het seizoen voor Dames 1 van Flash Nieuwleusen, maar ook de laatste wedstrijd met Sijvert de Boer als trainer/coach bij dit team. Hij heeft hen 2 hele mooie jaren gegeven, en heeft van deze groep meiden en echt team weten te maken wat nu in de 3e divisie speelt. Volgende jaar krijgt dames 1 een nieuwe trainer, Michael Schunselaar, deze man uit Zwolle heeft zin om verder te bouwen met dit team en er samen weer een mooi seizoen van te maken!

Uiteindelijk is Dames 1 van Flash Nieuwleusen als 4e geëindigd in de competitie en zullen weer hard gaan trainen om volgende jaar weer een stapje verder te komen.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.