eerste schop voor nieuwe de vlierlanden in de grond

Woonsfeer De Vlierbrink is na Boerenerven de tweede van in totaal zes woonsferen die is uitgewerkt op kavelniveau. Een groot aantal toekomstige bewoners van De Vlierbrink is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp van De Vlierbrink. Zij hebben meegedacht over en meegetekend aan hun nieuwe woonomgeving. De belangstelling voor een kavel in De Vlierbrink is groot: op 44 kavels ligt een optie.

Inrichtingsplan openbare ruimte
Het college van B&W heeft onlangs het inrichtingsplan voor de openbare ruimte in De Vlierbrink vastgesteld. Ook dit plan is met inbreng van de toekomstige bewoners gemaakt. Hun wensen zijn meegenomen bij de uiteindelijke inrichting van het gebied. Het inrichtingsplan laat zien waar wegen, paden en groen worden aangelegd en waar ruimte is voor water.

Ook staat in het plan welke materialen worden toegepast en is er aandacht voor spelen, straatmeubilair en duurzaamheid. Met dit plan is de structuur voor het gebied bepaald. Nu het inrichtingsplan is vastgesteld, wordt het nader uitgewerkt in een definitief ontwerp. De openbare ruimte in De Vlierbrink wordt pas definitief ingericht als de bouw van een substantieel aantal woningen is afgerond. Dit om te voorkomen dat nieuw aangelegde straten beschadigen door zwaar bouwverkeer.

Beeldkwaliteitsplan vastgesteld
Het beeldkwaliteitsplan voor De Vlierbrink is op donderdag 31 maart door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Dit plan beschrijft de kaders en uitgangspunten waarmee men bij het realiseren van een huis in De Vlierbrink rekening moet houden. Het plan biedt informatie over waar een bouwplan aan moet voldoen, met richtlijnen voor architectuur of materiaalgebruik van de woningen.

Het beeldkwaliteitsplan is een inspiratiebron om de gewenste ruimtelijke kwaliteit te realiseren en geeft weer waar de gemeente het bouwplan op toetst bij een omgevingsvergunningaanvraag. De gemeenteraad heeft besloten dat de voorwaarde dat woningen aan de rand van De Vlierbrink in overwegend donkere kleuren moeten worden uitgevoerd komt te vervallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.