Home / archiefcentraal / een kameel op de weg bij molen massier

een kameel op de weg bij molen massier

Op zaterdag 16 april presenteert Trea ten Kate haar boek ‘Een kameel op de weg’ bij Molen Massier in Dalfsen. In haar boek en tijdens de presentatie beschrijft ze haar reis in een auto dwars door de woestijn, van Zwolle naar Dakar.

“Ik ben geboren en opgegroeid tegenover molen Massier”, zegt Trea. “Daarom vind ik het heel bijzonder om juist daar mijn eerste boek te mogen presenteren.” De presentatie begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

In haar boek ‘Een kameel op de weg’ neemt Trea ten Kate de lezer mee op reis van Zwolle naar Dakar. De volgeladen Nissan Qashqai van Trea en haar partner Mahamadou Kebe steekt schril af tegen de zwaar beladen ezelskarretjes, oude bussen, volgeladen taxi’s (met soms een schaap of een kameel op het dak) en rokende vrachtwagens die zij onderweg tegenkomen. Met gevoel voor humor beschrijft ze de uitdagingen bij de vele checkpoints en grensovergangen. Liefdevol schrijft ze over het warme onthaal door haar Afrikaanse schoonfamilie.

“Ik kan de wind, de geuren en de brandende zon niet vangen in een plaatje. De woestijn moet je zien, voelen, ruiken en ervaren”, schrijft Trea. Toch weet ze met haar pakkende schrijfstijl en kleurrijke omschrijvingen de lezers het gevoel te geven dat zij meereizen van Zwolle door Europa, naar Marokko, Mauritanië, Senegal en dwars door de zinderende hitte van de Sahara. Door haar woorden proef je de zoete mango’s in Senegal, zie je de kleurrijke stoffen in Mauritanië en voel je de hete woestijnwind in de Sahara. En op 16 april vertelt ze over haar reis in Molen Massier.

Mensen die de boekpresentatie bij willen wonen, kunnen zich aanmelden via tel. 0529 – 481013. De toegang is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.