doodsbedreiging na ingezonden stuk gerlant zielman

Zielman schreef een stuk over de gevaren die komen kijken bij het werken met grote landbouwmachines. Dit naar aanleiding van de vorige week zaterdag overleden Ramon Vosman. De dorpsbewoner van Wijthmen raakte bekneld in zo’n landbouwvoertuig.

Anoniem
“Waar ik het gore lef vandaan haalde om voor Ramon te spreken”, beschrijft Gerlant de eerste reacties die hij om zijn oren kreeg. “Stoere taal van veelal anonieme personen.”

Maar zondag kwam een reactie van heel andere aard. “Ik werd met de dood bedreigd. Via de Facebookchat en op de mail. Het stuk moest eraf, anders zou ik vandaag dood zijn.”

Gewend
Waar bij velen de schrik er goed in zou zitten, reageert Zielman vrij nuchter. “Ik ben er inmiddels aan gewend”, zijn de schrijnende woorden van de Sallander. “Ik heb geaccepteerd dat de wereld momenteel zo in elkaar zit. Als je een stukje schrijft zijn er altijd een paar gekken die zo reageren.”

“Ik laat me de mond niet snoeren”, vervolgt Zielman, die aangeeft dat zijn vrouw wel behoorlijk is geschrokken. “Als ik me stilhoud, hebben die paar gekken gewonnen.”

Positieve reacties
Gerlant doet het dan ook voor de positieve reacties die zijn artikelen opleveren. “Dat zijn er vaak veel meer. Ik werd in Heino aangesproken door iemand die het stuk van zaterdag had gelezen. ‘Super! Ik heb het er direct met mijn zoon over gehad’, zei hij. Dáár doe ik het voor!”

Zielman heeft besloten geen aangifte te doen van de doodsbedreiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.