Home / archiefcentraal / de vechtstreek organiseert bijenavond

de vechtstreek organiseert bijenavond

De Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek organiseert op vrijdag 15 april een avond over bijen. Gert-Jan Spijker, secretaris van de Bijenvereniging in Ommen, en al meer dan 35 jaar zelf imker, zal vertellen over de wonderlijke wereld van deze nijvere diertjes.

Dat het slecht gaat met de bijen is algemeen bekend. De oorzaken hiervoor zijn minder bekend, al zijn er duidelijke aanwijzingen dat bestrijdingsmiddelen, die gebruikt worden in de landbouw, er mee te maken hebben. Spijker zal onder andere de rol van bijen bij de bestuiving en het verband met biodiversiteit aanhalen en wat de rol van de imker hierbij kan zijn. Verder zullen hommels en wilde bijen ter sprake komen en hoe bijen communiceren. Daar zijn onlangs nieuwe ontdekkingen over gedaan.

De avond is gratis voor leden van de Vechtstreek, niet-leden betalen twee euro. De avond wordt gehouden in de Kern aan de Bouwstraat en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.