Home / archiefcentraal / dames flash nieuwleusen verliezen in groningen

dames flash nieuwleusen verliezen in groningen

Zaterdag 2 april: een dag waar we met volle moed aan begonnen. Het was voor ons doen een vroege wedstrijd. Om 10 uur ‘s morgens moesten we paraat staan bij de sporthal, want we moesten om 12 uur spelen in Groningen. Het was even als of we weer in de jeugd speelden, 12 uur was namelijk een ‘kindertijd’, zeiden veel van ons.

Omdat we zo vroeg moesten, kon helaas onze kapster Danielle Zieleman niet mee en Manon van Blanken zat lekker in Enschede met haar familie. Gelukkig hadden we Lisa Bollemaat mee om ons team te versterken.

Dan nu meer over de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd met Jennelien Reuvers, Manouk Schoemaker, Anouk Blik, Melanie Mijnheer, Sabine van den Berg, Mireille Huzen en onze libero Irene Bijker. De eerste set begon al wat rommelig. Enorm veel serve fouten, waardoor we veel punten hebben weggegeven. Gelukkig waren de dames van Donitas ook nog niet echt wakker en zaten ook zij nog niet in hun spel, waardoor we de eerste set wonnen met 25-21.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Het begon goed met een lange serve-reeks van Melanie, waardoor we ver voor stonden. Helaas is het daar bij gebleven. De passes vlogen naar China en Zweden en kwamen dus niet bij Melanie terecht. Hierdoor kwam er geen goede set-up uit en kon er niet goed worden aangevallen. De set verloren we met 25-20.

De derde set begonnen bleef de opstelling ongewijzigd. We gingen in dezelfde sfeer verder als in de tweede set. Veel serve fouten, de pass kwam niet aan en daardoor kwam er geen aanval uit. Myrthe Schuurman kwam er in voor Melanie, Lisa kwam op diagonaal te staan voor Anouk en Maaike van Dijk werd gewisseld voor Mireille. We hebben wat punten kunnen inhalen maar helaas was het al te laat, deze set verloren we met 25-19.

Nu moest het dan toch echt gebeuren! De vierde set begonnen we met Manouk, Maaike, Mireille, Myrthe, Jennelien en Sabine. Het ging stapje voor stapje iets beter. De serve hadden we meer onder controle en de passes kwamen beter aan. Maar ook in deze set hebben we veel domme fouten gemaakt en daardoor hebben we net verloren 24-26.

Onze onzekerheid heeft die wedstrijd de overhand genomen. Het was een wedstrijd die we nooit zullen vergeten en die ons bij blijft als één van onze slechtste wedstrijden. Wel kunnen we hier weer enorm veel leerpunten uithalen.

Er is nog wel een andere prestatie gehaald in deze wedstrijd. Jennelien Reuvers wist een bal te serveren die in haar eigen veld terecht kwam voor de 3 meter lijn! Dat is weer mooi 2 euro voor in de teampot!

Zaterdag 9 april gaan we het weer helemaal goed maken. Dan spelen wij tegen Oranje Nassau om 17:00 uur. Zij hebben 1 punt minder dan ons, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden. We kunnen de steun van het publiek goed gebruiken!

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.