dalfsen onderzoekt gebruik social media onder inwoners

Het onderzoek wordt met behulp van een student van Saxion Hogeschool uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar wat de wensen en behoeften zijn van de Dalfser inwoners op het gebied van social media.

Welke social media worden het meest gebruikt? Welke informatie willen inwoners hierop zien? Wat lezen of doen inwoners het liefst op social media in relatie tot de gemeente? Door antwoord te krijgen op deze en andere vragen kan de gemeente nog specifieker ingaan op de digitale wensen van inwoners.

De enquête is in te vullen tot en met zondag 15 mei. Het invullen duurt nog geen vijf minuten.

Huidige inzet
Op dit moment maakt de gemeente Dalfsen gebruik van de vier grootste social media kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Hierop plaatst zij onder andere foto’s, (nieuws)berichten, vacatures en filmpjes. Daarmee informeert ze inwoners over beleid, werkzaamheden en activiteiten binnen de gemeente.

Ook zet de gemeente social media actief in om inwoners te laten participeren bij de totstandkoming van gemeentelijke beleid. Social media is continu in ontwikkeling, grote namen volgen elkaar in razend tempo op, daardoor maken inwoners gebruik van meerdere social media.

Mening belangrijk
De gemeente staat daarom geheel open voor alle ideeën die worden genoemd in de enquête. Zien inwoners liever foto’s van achter de schermen? Wil men via social media op de hoogte gehouden worden van de start van (groen)werkzaamheden in de buurt? Hebben inwoners behoefte aan iets totaal anders? Vul de enquête in en geef het door. De mening van inwoners is niet alleen belangrijk, maar leidend voor de inzet van social media door de gemeente Dalfsen.

Zodra de resultaten bekend zijn worden deze uiteraard gedeeld via social media, www.dalfsen.nl en in de Kernpunten.