dalfsen gaat door met verzamelplan buitengebied

Het buitengebied is constant in beweging. Veel mensen hebben plannen voor bijvoorbeeld hergebruik of sloop van voormalig agrarische bedrijfsgebouwen, uitbreidingen van bedrijven en het verplaatsen van woningen. Het kost veel tijd en geld om hier per geval het bestemmingsplan voor aan te passen. 

Dat kan anders, dacht de gemeente Dalfsen. Vandaar het verzamelplan. Dit verzamelplan is een bestemmingsplan waarin de gemeente plannen van inwoners en bedrijven bundelt in één nieuw bestemmingsplan.

Besparing
Deelnemers aan het verzamelplan krijgen een intensieve begeleiding bij hun plan. De planning is vooraf duidelijk en de besparing is minimaal 30% op de legeskosten. Dit kan om dat de gemeente maar één procedure doet voor meer plannen. Er moeten wel minimaal vijf plannen meedoen aan het verzamelplan.

Het verzamelplan voor het buitengebied start ieder jaar in april met de mogelijkheid om mogelijke plannen aan te melden. Medewerkers van de gemeente kijken na aanmelding samen met de aanvrager of het plan kans van slagen heeft.

Op www.dalfsen.nl  staat meer informatie en een folder over het verzamelplan.

Aanmelden kan tot 23 mei
Wanneer inwoners plannen hebben in het buitengebied, dan kunnen ze meedoen met het verzamelplan. Tot 23 mei 2016  kunnen zij zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ro@dalfsen.nl. Ook kunnen ze  bellen met mevrouw L. van Dam via (0529) 48 82 34, of met mevrouw J. Klink via (0529) 48 82 97.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.