byzantijns mannenkoor friesland komt naar ommen

Er wordt een programma gebracht van (Russisch)-orthodoxe kerkmuziek en volksmuziek uit Oost-Europese landen. BMF is een a-capella koor. In de Byzantijnse traditie geldt de opvatting dat alleen de menselijke stem in staat is God te loven.

Dit, in het noorden unieke koor bestaat ruim 11 jaar en telt op dit moment 25 enthousiaste leden, afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Sinds 2007 staat het onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili. Het is haar verdienste dat het is uitgegroeid tot een koor van bijzondere klasse in Noord Nederland.

Het repertoire bestaat voor het merendeel uit Russisch-orthodoxe kerkmuziek, maar daarnaast worden ook volksliederen vertolkt uit Oost-Europese landen. Voor een belangrijk deel is dat repertoire uniek door de keuze van de dirigente. Zij is geboren en getogen in Tbilisi (Georgië) en heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht.

Nana Tchikhinashvili als pianiste en veelbelovend altvioliste Ani Natroshvili sluiten het concert voor de pauze af met een bijdrage. Na de pauze wordt het concert hervat met eveneens een bijdrage van Nana en Ani.

Entree aan de kerk is €12,00, in de voorverkoop €10,00. De kerk is op zaterdag 14 mei open vanaf 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.