buurthulpteam nieuwleusen zoekt vrijwilligers

Smon Welzijn en de initiatief groep Hulp van de Nieuwleusen Synergie werken sinds enige tijd samen aan het project buurthulpteam. Daarvoor worden nu vrijwilligers gevraagd. 

Het team heeft zich tot doel gesteld om inwoners uit Nieuwleusen die in onwenselijke situaties verkeren of hierin terecht komen in hun leef- of woonomstandigheden te helpen. De oorzaken waardoor mensen in deze situaties terecht komen zijn divers maar zijn vaak terug te leiden tot geestelijke gezondheid, sociaal isolement of het ontbreken van financiële middelen.

De beide organisaties willen nu een poule van vrijwilligers maken die meehelpen om deze mensen te helpen. Belangstellenden kunnen vooraf aangeven hoe vaak per jaar mee wil hebben. Tot nu toe hebben zes interventies plaats gevonden.

In de praktijk wordt door medewerkers van de Smon of het Sociale Kern Team een probleemsituatie geconstateerd en gaat Marlies Overmars van Smon Welzijn contact maken met de mensen die een probleem hebben. Zij is de spil van alle activiteiten van het buurthulpteam. Zij bereidt de werkzaamheden voor, wat er moet gebeuren en hoeveel mensen daarbij nodig zijn.

Op de dag dat de werkzaamheden worden uitgevoerd is zij ook aanwezig en later houdt ze ook contact met de mensen of alles naar wens gaat en blijft gaan. Is een interventie nodig dan informeert zij de initiatief groep Hulp van Nieuwleusen Synergie die de vrijwilligers regelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.