Home / archiefcentraal / boek van de week moederpassie

boek van de week moederpassie

“Ik heb een leven te leven. Ondanks alles. Die gedachte licht op en laat een glans achter. Een leven. Te leven.” Met deze woorden van Minna, de hoofdpersoon van ‘Moederpassie’, eindigt dit aangrijpende boek. Minna heeft een zwaar jaar achter de rug, een jaar geleden heeft haar dochter Sofia zelfmoord gepleegd. Minna, verblind door liefde en bewondering voor haar dochter, zag niet dat de afstand tussen haar en Sofia steeds groter werd en de zorgen waar ze onder gebukt ging, steeds ondraaglijker. Minna overkomt wat geen enkele ouder wil meemaken: het verlies van een kind.

Storm
Op een stormachtige avond komen een aantal stadsgenoten schuilen in Sally’s Café & Restaurant dat door Minna wordt bestierd. De zwijgzame Tyrone, restauranthulp Anette, Ritva , een journaliste van een plaatselijke krant , de aan alcohol verslaafde Marguerite en haar arrogante man Harry. Elk van hen heeft zijn eigen verhaal waarbij heden en verleden elkaar ontmoeten. Voor Minna werkt het uiteindelijk helend, de slotwoorden getuigen daarvan.

Majgull Axelsson
Majgull Axelsson werd in 1947 in Landskrona geboren. Ze deed een opleiding journalistiek en werkte als zodanig voor dagbladen en vakbondskranten. In 1997 verscheen haar roman ‘Aprilheksen’ waarmee ze in Zweden grote literaire prijzen won en in Nederland ook grote bekendheid kreeg. Andere titels van haar hand zijn ‘Huis der nevelen’, ‘De vrouw die ik nooit was en ‘Augusta’s huis’. De stijl van Majgull Axelsson doet sterk denken aan de boeken van Marianne Frederiksson. Lezers van haar boeken zullen het boek ‘Moederpassie’ ook met plezier uitlezen.

Het boek ’Moederpassie’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of mail bib.ommen@bibov.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.