Home / archiefcentraal / benauwde zege hhc

benauwde zege hhc

HHC en Barendrecht waren voorafgaand aan het duel in de Topklasse zaterdag de nummer drie en vijf van de ranglijst, met een onderling verschil van twee punten. Bij winst zou HHC dus afstand kunnen nemen van Barendrecht en bij puntverlies van de bovenste twee ploegen, Katwijk en Excelsior Maassluis, zouden de Hardenbergers wellicht ook de koppositie weer in zicht krijgen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het duel vanaf het begin spannend op sportpark De Boshoek. De eerste kans van de wedstrijd was voor HHC maar Philip Ties kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. Vervolgens kreeg ook Barendrecht via het hoofd van Daniel Esajas een kans op de openingstreffer maar hij had het vizier iets te hoog staan.

Zodoende bleef het 0-0 tot aan de rust en gingen beide ploegen in evenwicht de theepauze in. HHC-aanvoerder Glenn Kobussen was toen al in de kleedkamer aanwezig. Tien minuten voor de rust verliet hij geblesseerd het veld en voor hem kwam Mark Veldmate in de plaats.

In de tweede helft werd de wedstrijd al snel opengebroken. In de 52e minuut werd HHC een penalty toegekend en namens HHC mocht Philip Ties vanaf elf meter aanleggen. Ties maakte geen fout en schoot HHC op een 1-0 voorsprong. In de vijf minuten erna volgde een kantelpunt in de wedstrijd. In zowel de 55e en 58e minuut kreeg HHC-speler Kevin Görtz geel en kon dus nog binnen het uur vertrekken.

Deze rode kaart gaf voor Barendrecht het startsein om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Barendrecht was hier een aantal keer ook dichtbij, raakte onder andere paal en lat maar vond voornamelijk HHC-doelman Sander Danes op hun weg. Danes hield HHC keer op keer op de been en werd dan ook terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij hield het bovendien vol tot en met de vijf minuten blessuretijd waardoor de overwinning voor HHC een feit was.

Belangrijke drie punten dus voor HHC dat hiermee uitliep naar een voorsprong van vijf punten ten opzichte van Barendrecht. Daarnaast speelden zowel Katwijk als Excelsior Maassluis vanmiddag gelijk waardoor HHC de koppositie, en daarmee het kampioenschap, weer binnen bereik heeft. Het heeft nu respectievelijk drie en één punt achterstand op Katwijk en Excelsior Maassluis. Volgende week gaat HHC op bezoek bij ONS Boso Sneek.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.