avereest pakt knap punt tegen koploper

De 0-0 eindstand doet een saaiere wedstrijd vermoeden dan vanmiddag daadwerkelijk het geval was op Sportpark de Balk. Avereest hield knap stand tegen koploper SVVN al kregen de bezoekers wel de grotere kansen. Avereest was nog het dichtst bij een treffer maar Sven Ester krulde zijn vrije trap op de lat. Ook SVVN benutte de kansen niet waardoor Sven Ester en zijn ploeg het kampioensfeest van de ploeg van zijn vader, SVVN-trainer Bart Ester, nog even een week uitstelde. Voor Avereest zelf is na vanmiddag het grote reken- en puzzelwerk ook begonnen.

Avereest kan nog op basis van de ranglijst een periode bemachtigen. Hiervoor is het zaak dat Rijssen Vooruit na volgende week boven DRC’12 staat in de derde periode. Beide ploegen hebben daarin evenveel punten maar DRC’12 heeft een beter doelsaldo van +2 ten opzichte van Rijssen Vooruit. Wanneer Rijssen Vooruit dit verschil weet weg te poetsen dan zal de derde periode naar Rijssen Vooruit gaan en krijgt Avereest de eerste periode van de, waarschijnlijke, kampioen SVVN toegewezen.

Er zijn nog andere scenario’s mogelijk maar die vereisen nog meer puzzelwerk dan bij bovenstaande het geval is. Na de laatste speelronde van volgende week zal voor Avereest duidelijk worden of het nog de beloning krijgt in de vorm van nacompetitie. Avereest gaat dan op bezoek bij hekkensluiter MVV’69 waarin zelfs ook het doelsaldo nog een rol kan gaan spelen voor Avereest. Voor Avereest zal het dan zaak zijn om met minimaal twee doelpunten verschil te winnen en achteraf te kijken naar de andere uitslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.