Home / archiefcentraal / avereest kansloos tegen dkb

avereest kansloos tegen dkb

Avereest is de nummer vier van de ranglijst van de zaterdag 4e klasse D en trof in DKB de nummer twee. Het verschil tussen de twee ploegen was voorafgaand aan het duel elf punten. Avereest is nog in een strijd verwikkeld om de vierde plaats en wil deze graag behouden aangezien dat aan het eind van de rit recht zal geven op nacompetitie voor promotie. DKB is hier op basis van de ranglijst al van verzekerd en gaat daarnaast ook aan kop in de huidige derde periode.

De toeschouwers die vanmiddag wat aan de late kant waren hebben een hoop spektakel gemist. Het werd een doelpuntenfestijn in de eerste tien minuten waarin met name DKB uit de startblokken schoot. Na vier minuten spelen kopte Berry Renker namens de thuisploeg de 1-0 op het scorebord. Twee minuten later zorgde Renker ook voor de 2-0 en kort hierop deed Avereest wat terug. Matthijs Platvoet zorgde in de 8e minuut voor de 2-1.

Hiermee was de storm in de beginfase van het duel nog niet gaan liggen want in de elfde minuut maakte DKB de 3-1. Dit keer was David van Zandwijk de gevierde man aan de kant van de thuisploeg. Ne deze vier goals binnen elf minuten spelen was het kruid voorlopig even verschoten. Aan het einde van de eerste helft werd het nog wel 4-1, toen Leon Kosse in de 37e minuut het net vond. De ruststand was 4-1 waardoor de wedstrijd in de eerste helft al beslist was.

De tweede helft was hierdoor niet zo spectaculair als de eerste maar gescoord werd er nog wel. David van Zandwijk zorgde met zijn tweede van de middag in de 82e minuut voor de 5-1 eindstand. Een ruime nederlaag dus voor Avereest dat nog twee spannende competitierondes tegemoet gaat waarin het met ASV’57 een strijd moet uitvechten om de vierde plek. DKB lijkt zich op te mogen maken voor de nacompetitie voor promotie. De vijf punten achterstand op koploper SVVN lijkt te groot om nog goed te maken in twee speelronden.

Volgende week staan er echter wel interessante duels op het programma. Dan ontvangt Avereest namelijk koploper SVVN en gaat DKB op bezoek bij ASV’57.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.