a junioren sv dalfsen asc62 zijn kampioen

Het seizoen begon nog wat moeizaam voor A1, met een nederlaag tegen Olympia’28. Die ploeg was lange tijd de grote concurrent van Dalfsen/ASC. Pikant is dat komende zaterdag, op 7 mei, de onderlinge wedstrijd tegen die ploeg uit Hasselt op het programma staat. Dat had een razend spannende laatste speelronde kunnen worden. Echter, Olympia’28 liet in de laatste speelrondes flink wat punten liggen, terwijl Dalfsen/ASC niet meer te stoppen was. Eén week eerder dan verwacht is het kampioenschap dus al een feit.

Een bescheiden feestje was er ook al op 20 april, toen Dalfsen/ASC promotie veilig stelde. Door deze prestatie komt het elftal volgend seizoen uit in de Eerste Klasse. Het ultieme doel was echter om ook het kampioenschap te veroveren. Onder toeziend oog van veel meegereisde Dalfsenaren is dat gelukt. Uit handen van de Combicommissie ontving aanvoerder Stan de Velde de kampioensschaal.

Het is het eerste seizoen dat de beide voetbalverenigingen in Dalfsen een complete leeftijdscategorie hebben samengevoegd. Al enkele jaren had zowel SV Dalfsen als ASC’62 moeite met het samenstellen van de hoogste jeugdteams. Door samen te werken konden afgelopen seizoen drie gecombineerde A-elftallen uitkomen in de competitie van de KNVB. Grootste voordeel van deze samenwerking is dat iedere speler zo veel mogelijk op zijn eigen niveau kan voetballen.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/TljihSpfOAw”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/ClPAoibJFXw”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/XVmd5AbXF6o”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.