Home / archiefcentraal / zwaarbevochten punt voor asc62

zwaarbevochten punt voor asc62

ASC’62 doet het dit seizoen uitstekend in de zaterdag 2e klasse H en werkte zich de laatste weken op naar een verdienstelijke derde plek op de ranglijst met zelfs uitzicht op meer. Oranje Nassau daarentegen is nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was voorafgaand aan het duel vijftien punten.

Het werd echter een spannend duel vanmiddag waarin ASC’62 zeker niet de betere ploeg was ten opzichte van Oranje Nassau. In de eerste helft kwamen de Dalfsenaren overal een stapje tekort tegen een Oranje Nassau dat dankzij een flinke dosis strijd en vechtlust de betere ploeg was. Na een klein kwartier spelen leverde dit de thuisploeg een vrije trap op, vlak buiten het strafschopgebied van ASC’62. De vrije trap verdween door de muur in het doel waardoor ASC’62 al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan keek.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Oranje Nassau kansen om de score te verdubbelen en in de slotfase van het eerste bedrijf volgden ook de eerste kansen voor ASC’62. Met name Jesse Bos had namens ASC’62 in de slotminuut van de eerste helft de gelijkmaker op zijn schoen maar de keeper van Oranje Nassau wist met een knappe reflex ternauwernood zijn doel schoon te houden. De ruststand was hierdoor 1-0.

In de tweede helft verscheen er een ander ASC’62 aan de aftrap en nu trokken ook de bezoekers uit Dalfsen alle registers open. Qua voetbal werd het geen goede wedstrijd maar de inzet en strijd van beide kanten zorgden toch voor een spannend duel. Het duel kon alle kanten op en gelukkig voor ASC’62 gingen de bezoekers uit Dalfsen alsnog met een punt naar huis. In de 85e minuut passeerde Matthijs van Gelder de ingevallen doelman van Oranje Nassau met een schuiver: 1-1. De eerste doelman van Oranje Nassau had daarvoor het veld noodgedwongen verlaten met een blessure.

Ook de eerste doelman van ASC’62 haalde uiteindelijk het eindsignaal niet. In de slotfase van het duel gingen beide ploegen vol op jacht naar de gelijkmaker en dit leverde hachelijke momenten op voor beide doelen. Bij een counter van Oranje Nassau greep ASC’62-doelman Rick Kijk in de Vegte onreglementair in en haalde een speler van Oranje Nassau onderuit. Dit had een rode kaart tot gevolg maar gelukkig voor ASC’62 werd deze overtreding buiten het strafschopgebied begaan en leverde de toegekende vrije trap niks op voor Oranje Nassau. Daarna was het duel ten einde en was de puntendeling een feit.

Achteraf bekeken had ASC’62 goede zaken kunnen doen op de ranglijst aangezien alle ploegen uit het ‘linkerrijtje’ ook punten lieten liggen. Op basis van de wedstrijd had ASC’62 echter niet meer dan een punt verdiend. Volgende week is ASC’62 tijdens het paasweekend vrij en een week later staat voor de Dalfsenaren de thuiswedstrijd tegen Den Ham op het programma.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.