vv avereest verslaat daarle

Twee uitwedstrijden in 2016 leverden maar twee puntjes op, maar zaterdagmiddag wist Avereest weer te winnen. In een onrustige wedstrijd was niet veel goed voetbal te zien, maar VVA versloeg Daarle verdiend met 2-1.

Onderstaand verslag kregen we toegestuurd:

De wedstrijd begon onrustig en dat bleef eigenlijk ook de hele middag zo. Daarle bleef in de eerste 45 minuten vooral op eigen helft in de organisatie. Avereest nam wel het initiatief, maar wilde vaak te snel, waardoor veel ballen niet goed aankwamen.

Na 20 minuten leverde het de eerste kans op voor de thuisploeg. Net buiten de 16 schoot Yorick Bonen zonder succes op doel. Twee minuten later schoot hij over. Vervolgens kreeg Sven Ester een grote kans. Oog in oog met de keeper wist laatstgenoemde deze tweestrijd te winnen. Ook Marcel Dijk was dichtbij de openingstreffer. Vanuit een corner kopte hij naast.

Vijf minuten voor rust speelde Sven Ester zichzelf vrij om te schieten, maar ook deze poging rendeerde niet. Aldus gingen de ploegen met de brilstand de rust in.

De tweede helft begon waar de eerste gebleven was. Avereest probeerde voetballend aan te vallen, maar bleef rommelig. Daarle bleef op eigen helft in de organisatie loerend op een counter-attack.

In de 55e minuut opende Avereest de score. Vanuit een scrimmage leverde Yorick Bonen een steekbal op Matthijs Platvoet. Vanaf een meter of 14 schoot Platvoet droog in de korte hoek de 1-0 binnen.

Daarle moest nu wel komen en begon wat meer initiatief te nemen. Hierdoor werd het veld langer en ontstond er meer ruimte. De wedstrijd bleef rommelig. Een dik kwartier voor tijd scheelde het centimeters dat Daarle de gelijkmaker in het doel werkte. De buitenkant van de paal werd geraakt en het bleef 1-0.

Tien minuten hierna leek Avereest de wedstrijd in het slot te gooien. Rene Koster speelde Matthijs Platvoet aan in de 16. Platvoet ging in twee instanties voorbij de keeper en schoot de 2-0 in de touwen. Toch werd het einde van de wedstrijd nog spannend.

In de 88e minuut was Avereest verre van scherp en zette Daarle na een diepe bal de 2-1 op het scorebord. Gelukkig voor VVA was dit het laatste noemenswaardige feit van de wedstrijd en aldus konden de tricolores de eerst driepunter van 2016 noteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.