Home / archiefcentraal / succesvolle eerste alv plaatselijk belang dalmsholte ommen

succesvolle eerste alv plaatselijk belang dalmsholte ommen

De contributie werd op 5 euro bepaald. De vergadering stemde in met de begroting 2016 en was verheugd over de bijdragen van Ommen uit de sociale cohesiegelden voor 2015 en 2016. Inmiddels is de site in de lucht. Op goede samenwerking , waar nodig , met PB Lemelerveld-Dalmsholte (voor Dalfsen) wordt gerekend.

De vergadering stemde , na bestudering van de tekeningen, in met de verhardingen van de bermen voor de Dalmsholterdijk en -weg. Dit op voorstel van de gemeente Ommen en in overleg met PB Giethmen. Nader overleg met de gemeente vergen de bermen langs de Langsweg en de Deventerweg. Overige suggesties/vragen e.d. kunnen leden bij PB indienen. Die worden dan met de Gemeente besproken.

Bij de ondertunneling van de N348 en de bereikbaarheid van Dalmsholte ter weerszijden van deze weg werd uitvoerig stilgestaan. De vergadering kon instemmen met de huidige plannen van de gemeente en de provinci, een tunnel zonder stoplichten, maar helaas op een verkeerde plek. Hoewel de plannen nog niet definitief zijn gloort er licht aan het eind van de tunnel en zag een ieder dit als het maximaal haalbare resultaat.

Met de gemeente is een afspraak over de glasvezel gemaakt: na inventarisatie van de ligging van de vezel en de ‘onrendabele’ aansluitingen komt er overleg tussen B&W Ommen en PB over de resterende probleemaansluitingen en de gewenste oplossingen. De gemeente onderschrijft het uitgangspunt van het PB: iedereen moet aangesloten (kunnen) worden, wie dat wenst, en aansluitkosten mogen geen belemmering vormen.

Op 22 maart was de eerste ontmoeting in het buurthuis tussen het College van B&W van Ommen en het Bestuur van PB. De vergadering nam met voldoening kennis van dit gesprek en de resultaten. Ook Ommen zal kijken wat de consequenties van Airport Lelystad zullen zijn op Dalmsholte.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.