Home / archiefcentraal / stokvisdennen winnaar eerste prijs stedentoernooi deventer

stokvisdennen winnaar eerste prijs stedentoernooi deventer

Als afsluiter van het schaatsseizoen wordt er elk jaar op de laatste zaterdag van het seizoen het Stedentoernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi, waarvan Stokvisdennen mede organisator is, worden diverse disciplines geschaatst. Dit jaar streden elf verenigingen tegen elkaar op de diverse onderdelen.

De dag begon met de 500 meter. Bij dit onderdeel behaalde Stokvisdennen bij alle categorieën een podiumplaats. Pleun van Vilsteren behaalde met een mooie pr van 51,34 de derde plaats bij de pupillen meisjes. Bij de jongens pupillen werd Mees Hulst tweede, bij de dames junioren werd Anke Breunis derde en Bart Hulst behaalde bij de heren junioren ook de derde plaats.

Bij de estafette werd Stokvisdennen tweede. Joep Wennemars, Stefan Westenbroek, Anna Holstad, Anke Breunis en Stijn Hulst deden mee aan dit onderdeel waarbij iedereen beurtelings een ronde rijdt en dan letterlijk het stokje moet overgeven aan de volgende rijder. Bij het onderdeel mass start waaraan Pleun van Vilsteren, Chantal Hendriks, Elwin Hulsink en Mees Hulst deelnamen werd Stokvisdennen eerste. De twee laatstgenoemden werden elk eerste in hun categorie.

Bij de teamsprint (elke team rijdt drie ronden en na elke ronde valt er één rijder af) deden Ingmar Hof, Stefan Westenbroek en Bart Hulst mee, zij veroverden een tweede plek.

Bij de ‘vliegende ronde’ verreden door Stijn Hulst werd Stokvisdennen vierde.
Na een halve ronde op snelheid gekomen, wordt er vervolgens een volle ronde zo snel mogelijk gereden.

Het laatste onderdeel van dit toernooi is de afvalkoers, Van alle verenigingen staan drie deelnemers in de baan, ze gaan tegelijk van start en vervolgens valt elke ronde de laatste rijder af. Chantal Hendriks, Elwin Hulsink en Teunis Westerbroek reden voor Stokvisdennen mee. Chantal kwam ten val en moest vroegtijdig het ijs verlaten, Teunis eindigde op een vijfde plek en Elwin werd tweede. Hermen Veldhuis reed namens een andere vereniging mee, maar kwam helaas ook ten val.

Al deze mooie resultaten leverde Stokvisdennen in het eindklassement uiteindelijk
een eerste plaats op. De Deventer ijsclub DIJC en DNIJ uit Apeldoorn werden respectievelijk tweede en derde.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.