Home / archiefcentraal / stadswandelingen in ommen weer van start

stadswandelingen in ommen weer van start

Met het aanbreken van het nieuwe vakantieseizoen zijn ook de eerste stadswandelingen in Ommen al weer geboekt. Op eerste Paasdag werd een aftrap gemaakt. “Natuurlijk Ommen’ heeft sinds vorig jaar de ‘Stadswandeling Historisch Ommen’ opgezet en georganiseerd en dat was direct een succes. De eerste aanmeldingen stromen binnen en op verzoek worden arrangement samengesteld.

“Het is leuk om de stadswandelingen te organiseren. Onze schitterende plaats verdient deze aandacht. Er is veel te zien en te vertellen over Ommen en de historie”, aldus Marjolein Rhee van ‘Natuurlijk Ommen’. De familie Lodewijk uit Weesp boekte de eerste stadswandeling voor 2016 met 19 personen in combinatie met een hapje en een drankje. Ze hadden het gezellig en smulden van Ommer Kruidkoek.

Natuurlijk Ommen heeft op dit moment drie stadsgidsen die de stadswandelingen verzorgen. De eerste stadswandeling die plaatsvond werd verzorgd door Harry Woertink.

“Er wordt alweer uitgekeken naar de volgende groep die met 48 personen naar Ommen komen. Zij maken de stadswandeling in twee groepen onder leiding van twee stadsgidsen in combinatie met een hapje en een drankje en een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum”, aldus Marjolijn Rhee initiatiefneemster van het informatieve portaal Natuurlijk Ommen en tevens organisator van de Stadswandeling Historisch Ommen.

Foto: Deelnemers uit Weesp met Stadsgids Harry Woertink (links)

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.