schoolvolleybalkampioenschap ommen in de startblokken

Voor de 26e keer houdt Volleybalvereniging Volco het Schoolvolleybaltoernooi in de gemeente Ommen. Woensdag 16 maart zullen de oudste kinderen van de basisscholen de strijd met elkaar aanbinden om de felbegeerde wisselbeker. De eerste wedstrijden beginnen om 13.30 uur. Omstreeks half zes zal de nieuwe schoolvolleybalkampioen 2016 bekend zijn.

Het Volco Ommen Schoolvolleybaltoernooi wordt op de derde woensdag van maart gespeeld, dit jaar op 16 maart. De hogere groepen van de basisscholen in de gemeente Ommen strijden dan om het kampioenschap van de gemeente Ommen.

Het is een groot sportspektakel waaraan niet alleen de kinderen, maar ook leerkrachten, begeleiders, ouders, scheidsrechters, tellers, organisatoren en publiek veel plezier beleven. Dit jaar wordt voor het eerst gespeeld met nieuwe spelregels, waarbij een team uit vier kinderen bestaat en het veld kleiner is. Dit sluit beter aan bij het niveau dat kinderen van die leeftijd spelen als ze op volleybal gaan.

Om de kinderen voor te bereiden op de nieuwe regels heeft Volco in samenwerking met de buurtsportcoach clinics georganiseerd. Aanmelden voor de clinic van 9 maart kan nog tot 7 maart via www.ommenkids.nl.

Yell
Ook dit jaar maakt een yellwedstrijd deel uit van het programma. Een yell is een soort strijdkreet. Op uitnodiging van de jury zullen weer de nodige decibellen klinken uit vele kelen. De bekendmaking van de winnaar van de yellwedstrijd is rond 15.45 uur.

Voor het zover is zal er eerst flink strijd geleverd worden in Ommen. De kinderen van de scholen zullen 16 maart hun beste beentje voorzetten. De eerste fluitsignalen klinken om 13.30 uur. Om 16.00 uur starten de finalerondes en de bekeruitreiking is rond 17.00 uur. Vanzelfsprekend is publiek de hele middag van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.