rotary verrast hospices dalfsen en zwolle met cheques

Op de wekelijkse clubavond van de Rotaryclub Zwolle IJsselland werden dinsdagavond de twee hospice uit Dalfsen en Zwolle aangenaam verrast met ieder een cheque van 600 euro.

Jaarlijks organiseert deze Zwolse serviceclub het zogenaamd “Windesheimconcert” in het mooie kerkje van Windesheim. Via kaartverkoop en sponsoring bleef (na aftrek van kosten) een bedrag van 1200 euro over, dat gelijkelijk werd verdeeld over beide hospices.

Vanuit Zwolle waren de coördinator Jacqueline Diepman en voorzitter van het bestuur Erik Meulemans aanwezig. Vanuit Dalfsen waren drie leden van de vrienden van het hospice, Dorothé Brinkman, Diny Laarman en Geert Bistervels, aanwezig.

Mevrouw Brinkman dankte de Rotary voor de gulle gift en legde de ontstaanswijze en het reilen en zeilen van het hospice in Dalfsen uit. Vervolgens legde de heer Meulemans uit, hoe het hospice in Zwolle was ontstaan na een moeilijke periode van tien jaar overleg en stelde hij aan de orde, dat het door de onduidelijke geldstromen van verzekeraars zeer moeilijk is je exploitatie ieder jaar weer op orde te hebben en te houden. Mevrouw Diepman vertelde over haar werk als coördinator en hoe het in Zwolle werkt met de tachtig vrijwilligers.

Vanuit de aanwezige leden waren er diverse vragen, waarbij toch het continue financiële probleem om jaarlijks de eindjes aan elkaar te knopen, uitmondde in een levendige discussie. Vervolgens werden aan beide hospice door de voorzitter van de Rotaryclub, Monique Schuttenveld, de cheques officieel overhandigd.

Tekst en foto’s: Geert Bistervels

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.