rosa kiekebosch wigink viert jubileum met ex clienten

De ‘viering’ van het tweede lustrum is achter de schermen al van start gegaan. Via haar nieuwsbrief (1100 abonnees) hebben ex-cliënten aangeboden gekregen nog eens op gesprek te komen en de eerste gratis gesprekken zijn inmiddels gevoerd. Rosa is namelijk benieuwd hoe het de mensen vergaat jaren na de begeleiding. “Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe het mensen vergaat, maar het geeft me natuurlijk ook inzicht in mijn werk. Niet onbelangrijk!”

Als je eerder aan Rosa vroeg waarom mensen bij haar moesten aankloppen, antwoordde ze dat ze er is voor rouw- en verliesverwerking en andere situaties waarin je het moeilijk hebt. Maar nu na tien jaar zegt ze: “Ik zou die vraag willen omdraaien. Waarvoor moet je niet bij mij zijn? In al die jaren heb ik zoveel worstelingen gehoord, zoveel emoties gezien, mensen met zoveel situaties leren omgaan. Dat het uiteindelijk weer beter gaat met mensen, dat ze zich positief ontwikkelen: echt, ik beoefen het mooiste vak dat er is.

Voorbeelden noemen heeft het gevaar in zich dat men denkt dat je alleen daarvoor bij me terecht kunt. Maar vaak kun je om voorbeelden noemen niet heen. Vaak gaat het bij coaching om klankborden. Je wordt door mij geconfronteerd met je eigen gedrag, je krijgt inzicht in jouw manier van doen in jouw situatie, je wordt geprikkeld en uitgedaagd. Kortom je wordt zelfbewuster.

Je komt bijvoorbeeld bij me omdat je last hebt van stress, je wilt inzicht krijgen in hoe je om kunt gaan met je werkdruk, de balans tussen werk en privé. Je komt bij me omdat je ergernissen hebt ten aanzien van je medewerkers. Je wilt over een tijd je bedrijf verkopen. Je zit in een veranderingsproces en wilt een ervaren coach die mee denkt. Dat wat jou bezig houdt ventileer je en vervolgens kijken we samen hoe je daarmee wilt en kunt omgaan.”

Met deze laatste voorbeelden geeft Kiekebosch-Wigink aan dat ze ook al die jaren al ondernemers en professionals ondersteunt. Ze heeft jarenlang gewerkt bij onder meer uitgeverij Wolters Kluwer en Twijnstra Gudde organisatieadvies, dus de zakelijke wereld is haar goed bekend.

In alle situaties is de visie van Kiekebosch-Wigink: “De toekomst hangt van een hoop dingen af, maar vooral van jou! Tijdens counselling (specialisatie rouwbegeleiding) gaat het daarom ook veel over je zelf. Over grenzen stellen, over zelfvertrouwen of het gebrek eraan, over onvrede. “Mensen die bij me komen zijn in rouw, moeten leren omgaan met en verder leven na kanker, zitten in een scheiding of hebben dat net achter de rug, of ze hebben weinig tijd voor zichzelf vanwege mantelzorg. Dat zijn situaties die iedereen kent, waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Sommige mensen hebben al jaren met meerdere situaties tegelijk te maken. En toch moet je er uiteindelijk mee verder. Het gaat om jóuw toekomst!”

Aan de inhoud van het werk is er de afgelopen tien jaar nier veel veranderd, blikt Rosa Kiekebosch terug. “Maar de mensen die bij me komen zijn door de jaren wel opener geworden over een bezoek aan mij, over het feit dat ze hulp of ondersteuning zoeken. Coaching en rouwbegeleiding zijn meer acceptabel geworden want iedereen kan vroeg of laat, voor kortere of langere tijd, een ervaren coach gebruiken. Mensen zetten dus makkelijker de stap dan tien jaar geleden. Helemaal wanneer ik kijk naar eind twintig- en dertigjarigen. Ik denk dat dit komt omdat er op veel plekken meer aandacht voor de binnenkant, voor het welzijn van mensen is. Dat zien we op TV en kunnen we lezen op Social Media.

Mensen vinden me via mijn site, mijn folder, Facebook of LinkedIn. Huisartsen en praktijkondersteuners verwijzen ook door, net als uitvaartondernemers. Vaak komen mensen bij me via mond tot mond reclame. Daar ben ik uiteraard blij mee, want alleen tevreden cliënten maken reclame voor je. Cliënten zeggen dat ik toegankelijk, verhelderend, betrokken, ervaren én betrouwbaar ben. Ik ben daarom in 2013 ook verkozen tot tweede beste counsellor van Nederland en België!”

Rosa Kiekebosch-Wigink
Alingcamp 51a
8111 bv Heeten
Tel. 06-486 47 561
info@rosakiekebosch.nl
www.rosakiekebosch.nl
Facebook: Coach & Rouwbegeleider Rosa Kiekebosch-Wigink
LinkedIn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.