Home / archiefcentraal / programma koningsdag in nieuwleusen is bekend

programma koningsdag in nieuwleusen is bekend

De aubade, die wordt geopend met een woord van de burgemeester, wordt muzikaal verzorgd door Muziekvereniging Crescendo-Excelsior. Aansluitend vindt de optocht met versierde fietsen plaats, ook hier zorgt Crescendo-Excelsior voor de muzikale aankleding.

Stichting Hand in Hand verzorgt net als voorgaande jaren een fiets- of auto/motorpuzzeltocht die start vanaf De Viersprong. Nieuw dit jaar is een wandeltocht voor het goede doel, georganiseerd door Nieuwleusen Sportief. De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar het Hospice in Dalfsen en de start is vanaf 11.00 uur bij De Viersprong.

Om 13.00 uur ziet de organisatie iedereen graag in het Palthebos waar ook de wandeltocht eindigt en waar een heerlijke, gratis brunch klaar staat. Door de hulp en bijdrage van diverse winkeliers en sponsoren kan deze brunch geheel gratis aangeboden worden. Je kunt genieten van heerlijk belegde broodjes, soep, koffie, thee en andere drankjes.

Na de brunch kun je lekker in het Palthebos blijven voor de rest van het programma, met voldoende activiteiten voor jong én oud! Naast het gebruikelijke springkussen en de schminktent is er ook dit jaar voor de allerkleinste bezoekers een leuke poppenkast voorstelling en is er voor de tieners een apart feestje, The Orange Party! Dit is een te gekke party met feestdj’s R&D en vindt plaats in een apart deel van het Palthebos. De SMON organiseert hierbij een aantal te gekke games: Bumperball, het Gladiatorenspel en Sumoworstelen.

Vanaf 15.00 uur is het programma compleet met OranjePop. Met dit jaar optredens van de band Short Notice en een special guest: Erwin Nyhoff! In september dit jaar viert de vereniging de 80e editie van de Oranjefeesten. Om het jaar alvast extra feestelijk te beginnen en ook van Koningsdag een extra groot feest te maken, is deze extra muzikale act aan het programma toegevoegd. Erwin Nyhoff werd bekend als frontman van The Prodigal Sons en deed een paar jaar geleden mee aan het tv-programma The Voice of Holland waar hij zelfs de finale bereikte. OranjePop duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.