Home / archiefcentraal / politie positief over buurtpreventiegroep

politie positief over buurtpreventiegroep

Wijkagent Tuncay Yarlugbas laat telefonisch weten dat dergelijke burgerinitiatieven erg gewaardeerd worden binnen het politieteam. “Binnen het politieteam Vechtdal werken wij al geruime tijd met dergelijke Whatsapp-groepen. Die zijn allemaal aangesloten op Vechtdal Alert: een overkoepelende Whatsapp-groep waardoor de buurtpreventiegroepen met elkaar in verbinding staan en regio-overschrijdende meldingen eenvoudig naar elkaar door kunnen sturen. “Dankzij Vechtdal Alert heeft de politie inzicht op welke groepen actief zijn”, aldus Yarlugbas.

Yarlugbas legt uit dat de vier politieauto’s die rondrijden in de regio Vechtdal inmiddels zijn uitgerust met speciale Whatsapp-telefoons. De agent benadrukt dat de agenten zelf niet alle berichten lezen die de burgers naar elkaar sturen, maar de telefoons wél gebruiken om zelf informatie rond te sturen, om de mensen die deelnemen op de groep eenvoudig op de hoogte te stellen van gebeurtenissen die op dat moment van belang zijn.

“De politie is absoluut positief over deze burgerinitiatieven. De betrokkenheid van de samenleving wordt vergroot en de drempel is lager geworden om met de politie in contact te komen. Aan ons is het nu de taak om het in goede banen te leiden.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.