pec stuurt superboeren puntloos naar huis

Dat het halverwege slechts 2-0 stond, had PEC Zwolle volledig aan zichzelf te wijten. De bezoekers uit Doetinchem fungeerden in de eerste helft bij vlagen als speelbal van PEC, maar de ploeg van Jans verzuimde de wedstrijd al voor rust te beslissen.

De verdediging van De Graafschap oogde zaterdagavond zeer wankel. De laatste linie was niet opgewassen tegen de kracht van Lars Veldwijk, de snelheid van Queensy Menig en de diepgang van Stef Nijland. Het eerste Zwolse doelpunt was overigens een regelrecht cadeautje. Nijland schoof de bal in het lege doel, nadat Veldwijk profiteerde van een veel te korte terugspeelbal. Laatstgenoemde had na vier minuten al de kans om de score te openen, maar Hidde Jurjus redde toen Veldwijk vrij kon doorlopen naar zijn goal.

Aan de andere kant van het veld was het enkel Youssef El Jebli die af en toe van zich deed spreken. Vlak voor rust schoot de middenvelder in het zijnet en een kwartier eerder bracht Mickey van der Hart uitstekend redding. De doelman krijgt dit seizoen regelmatig kritiek, maar lijkt inmiddels met de week beter te gaan keepen. Opvallend was dat de oud-Eagle na zijn redding op de poging van El Jebli zelfs werd toegezongen door het Zwolse publiek.

Ondertussen was de thuisploeg heer en meester op het veld. Het overwicht betaalde zich uit in de tweede treffer, een wereldgoal van wederom Stef Nijland. Aangever was opnieuw Veldwijk, ditmaal legde hij de bal met zijn borst perfect klaar. De inlopende Nijland aarzelde niet, nam de bal ineens op de slof en zag hoe zijn poging prachtig in de bovenhoek eindigde.

In de tweede helft schakelde PEC Zwolle een tandje terug. De ploeg vond het wel best met een 2-0 voorsprong en lange tijd leek De Graafschap niet in staat iets te doen aan de achterstand. Het was echter Nathan Kabasele die halverwege het tweede bedrijf ontsnapte aan de aandacht van de Zwolse defensie. De invaller kon zo doorlopen naar Van der Hart en bracht de spanning terug.

Toch kwam de zege niet meer in gevaar voor de ploeg van trainer Ron Jans. De Superboeren wisten geen serieus slotoffensief meer te forceren en PEC speelde de wedstrijd rustig uit. Lichtpuntje was de invalbeurt van Bram van Polen. De aanvoerder maakte zijn rentree na enkele weken blessureleed.

Volgende week speelt PEC Zwolle wederom op zaterdagavond, dan speelt de ploeg in Enschede de Overijsselse derby tegen FC Twente.

Foto’s: Johan Wolff | www.johanwolff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.