ozc blijft winnen

OZC is de laatste weken behoorlijk op dreef in 3C en kent bovendien tot nu toe een uitstekend seizoen. Het won zijn laatste zes wedstrijden, pakte vorige week de tweede periode en is bovendien nog volop in de race om het kampioenschap met slechts één punt achterstand op koploper SC Lutten. Vandaag ging het op bezoek bij laagvlieger VHK, al werd het daar door de omstandigheden geen eenvoudige middag voor OZC.

“Vervelende omstandigheden, het veld was heel, heel erg matig. Gewoon heel slecht dat je daar eigenlijk een wedstrijd op moet voetballen”, zo vertelde OZC-trainer Marc Lobbert. Lobbert zag zijn ploeg in de eerste helft ondanks de omstandigheden er het beste van maken en, zover mogelijk, goed voetballen. OZC kwam dan ook verdiend op voorsprong na negentien minuten spelen door een doelpunt van spits Frank Jansen.

Na de openingstreffer liet OZC na om de wedstrijd nog voor de rust uit te breiden. De ruststand was 0-1 en voor OZC nog geen reden om zich veilig te voelen in de jacht naar de drie punten, zo vertelde Lobbert: “In de rust hadden we al aangegeven dat zij de tweede helft waarschijnlijk opportunistischer gaan spelen. Dat bleek vervolgens ook zo te zijn en uit een uitval maken zij dan de 1-1.”.

De 1-1 van VHK kwam op naam van Tjalling Alons die in de 56e minuut verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Uiteindelijk trok OZC in het laatste kwartier de wedstrijd nog wel ‘gewoon’ naar zich toe dankzij doelpunten van Ramon Jonkers (’75) en Floris Buitenhuis (’85). Wederom een overwinning voor OZC, de zevende op rij, waardoor de Ommenaren op koers blijven in de strijd om de titel. Lobbert was dan ook een tevreden trainer.

“Na de 1-1 zijn we rustig gebleven, hebben we niets meer weggegeven en maakten in het laatste kwartier de 1-2 en 1-3. Zoals wel vaker hadden we ook vandaag de wedstrijd eerder moeten beslissen en daardoor maken we het ons nog wel eens lastig. Daarentegen laten we echter ook weer zien dat we desondanks de wedstrijden altijd nog wel naar ons toe kunnen trekken en te beslissen, ook in deze omstandigheden. Op naar de 8e overwinning op rij.”

Naast OZC wonnen ook Lutten en Bergentheim vanmiddag hun wedstrijden waardoor het ongemeen spannend blijft aan kop van 3C. Gramsbergen bleef in eigen huis tegen SCD steken op een 2-2 gelijkspel en lijkt voorlopig even te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Volgende week speelt OZC thuis tegen de nummer zes van de ranglijst: Hatto Heim.

Stand bovenin 3C:
1. SC Lutten – 39
2. OZC – 38
3. Bergentheim – 37
4. Gramsbergen – 34

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.