opening museum palthehof met het gat in de boter

De boer en boerin melken de koeien op de boerderij en leveren de melk aan de zuivelfabriek, daar wordt de melk op hygiënische manier verwerkt, controle vindt plaats in het laboratorium, de directeur ziet toe op de hele gang van zaken en bedient de stoomfluit. Vervolgens brengt de melkhandel de zuivelprodukten aan de man: melk, karnemelk, boter en kaas in vele soorten en smaken.

Hoe zuivelprodukten tot stand komen kun je zien op de prachtige oude schoolplaten in het museumschoollokaaltje, en op de attributen op de tentoonstelling, maar ook de diploma’s voor de melkers die weten hoe het melken moet, de prijzen voor de koeien die de meeste of de beste melk geven, en de andere blijken van waardering voor de boer en boerin voor beste gehaltes of schoonste melk. Het Vrolijke Melkersspel ligt op tafel om spelenderwijs je kennis over het melken te testen. Uiteraard kunnen ook zuivelprodukten worden geproefd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.