nieuwleusen geeft winst uit handen

Het duel tussen Lutten en Nieuwleusen was een strijd tussen de koploper van de zaterdag 3e klasse C en de nummer vijf van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan het duel slechts zes punten. Bij winst zou Nieuwleusen niet alleen zichzelf een goede dienst bewijzen maar ook de titelstrijd in 3C weer flink door de war schudden.

Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd. De bezoekers waren de betere ploeg in de eerste twintig minuten van het duel en zagen hun goede spel beloond worden met een 0-1 voorsprong. Lars Grubben was namens Nieuwleusen in de 22e minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Na de goal werd Nieuwleusen wat slordig in balbezit en wist het de goede openingsfase geen passend vervolg te geven. Nieuwleusen had bovendien moeilijk met het directe spel van Lutten dat veelvuldig snel de diepte zocht. Nieuwleusen behield de 0-1 voorsprong echter wel tot aan de rust.

Een kleine tien minuten in de tweede helft kwam Lutten vervolgens op gelijke hoogte. Nieuwleusen was na een voorzet vanaf de rechterkant niet scherp genoeg in het verdedigen waardoor Lutten de voorzet bij de tweede paal kon binnenglijden: 1-1. Het bleef na de gelijkmaker lang spannend maar uiteindelijk gaf Nieuwleusen de wedstrijd in de slotfase toch nog uit handen.

In de 84e minuut waren de bezoekers namelijk wederom niet attent genoeg bij een voorzet van Lutten waardoor het op een 2-1 achterstand kwam. In een poging om nog de gelijkmaker te forceren ging Nieuwleusen één-op-één spelen en moest het in blessuretijd nog twee tegentreffers incasseren. Dit bracht de eindstand op een ietwat geflatteerde 4-1 nederlaag voor Nieuwleusen.

Door de nederlaag blijft Nieuwleusen nog wel vijfde in 3C maar ziet het de top vier verder buiten bereik raken, zo zag ook Nieuwleusen-trainer David Leeuw: “Een zure nederlaag. We hadden vandaag namelijk kunnen winnen, ik vond ons ook beter dan Lutten. We waren echter op momenten niet scherp genoeg en in die zin zijn we vandaag dan ook wel gewogen en te licht bevonden. We zijn te wisselvallig en dat zag je ook vandaag goed weer. Een 1-0 over de streep trekken lukt ons vandaag bijvoorbeeld niet.”

Volgende week speelt Nieuwleusen wederom een interessant duel tegen één van de ploegen uit de top vier. Dan komt nummer vier Gramsbergen op bezoek naar Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.