Home / archiefcentraal / nederlaag in blessuretijd voor nieuwleusen

nederlaag in blessuretijd voor nieuwleusen

Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan het duel zeven punten in het voordeel van Nieuwleusen. Dit verschil op de ranglijst kwam in de eerste helft echter totaal niet naar voren op het veld en dit mochten de bezoekers volgens Nieuwleusen-trainer David Leeuw vooral zichzelf verwijten.

“We hebben de eerste helft te weinig gedaan en niet de inzet getoond die nodig is tegen SCD’83. We hadden met de rust 4-0 achter kunnen staan maar dankzij de scheidsrechter en het missen van kansen door SCD’83 was het bij rust gelukkig nog maar 1-0”, zo was Leeuw duidelijk in zijn verhaal over de eerste helft.

Deze 1-0 achterstand liep Nieuwleusen in de eerste helft op door een doelpunt van SCD’83-aanvaller Nick Dekker. In de tweede helft kwam Nieuwleusen beter voor de dag en kreeg het al snel een grote kans op de gelijkmaker. Reiner Meijerink stuitte echter tot tweemaal toe op de doelman van de thuisploeg waardoor het 1-0 bleef. Na bijna een uur spelen was het echter wel raak voor Nieuwleusen en trokken de bezoekers de stand gelijk.

Een voorzet van Nieuwleusen in de 58e minuut werd weggewerkt door SCD’83 maar belandde voor de voeten van Erwin Dijk. Dijk nam direct het doel van SCD’83 onder vuur en zag zijn inzet tegen de touwen gaan: 1-1. Na de gelijkmaker ging Nieuwleusen op zoek naar de voorsprong en bleef SCD’83 in de tegenaanval gevaarlijk.

Tot het einde bleef het daardoor spannend in Dedemsvaart en leek het duel in 1-1 te gaan eindigen. De blessuretijd liep al toen Nieuwleusen alsnog het deksel op de neus kreeg. De verdediging van Nieuwleusen werkte een corner van SCD’83 weg en deze belandde voor de voeten van Leon Breukelman. Breukelman bedacht zich geen moment en nam de bal vol op de pantoffel en zag zijn zondagsschot vol de kruising in vliegen: 2-1.

Het werd vervolgens ook nog 3-1 toen Bas Evenboer een counter van SCD’83 in de 95e minuut over de achterlijn leek te glijden. Hij nam hierbij echter ook een speler van de thuisploeg mee en werd hiervoor bestraft door de scheidsrechter met een strafschop. Nick Dekker bracht vervolgens de eindstand vanaf elf meter op 3-1.

“Een heel zure nederlaag. Op basis van de tweede helft zou een gelijkspel terecht zijn maar het mocht niet zo zijn. Een absolute wereldgoal in blessuretijd doet ons de das om. Gelukkig nu een weekje rust en over twee weken moeten we er weer staan tegen WZC”, zo vatte Leeuw de nederlaag van zijn ploeg samen. Over twee weken speelt Nieuwleusen de wedstrijd tegen WZC op het eigen sportpark Het Klaverblad.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.