love is all you need in ommen

De sporthal was zaterdag stemmig versierd en er was een sprookjesachtige belichting.
Speciaal moment aan het begin van de avond was het afscheid van Aart Wagenaar. 83 jaar trouw aan Crescendo en dan stoppen in verband met de liefde is wel heel bijzonder. Zijn motto: “Als je van muziek houdt en van je af kunt blazen dan komt dat vanzelf”. Andere muzikanten die het musiceren blijkbaar niet laten kunnen, zijn Ronald Haveman (25 j.), Harold Dokter (40 j.) en Mieke Veurink (50 j.). Waarom muziek maken nou zo leuk is, dat merkten we de rest van de avond.

Het blijkt dat Crescendo een mooie malletband heeft. Samen met de leuke groep jonge slagwerkers zetten zij zeer moderne muziek neer. Instructeur Wilco Dijk zorgt ervoor dat je telkens wakker word geschud uit je dromen, met verrassende intro’s , dreunende basgitaar, subtiele effecten, fluisterende marimba’s en een solo van de 10 jarige Anouk Mensink. De slagwerkers kunnen ook goed door een deur met de blazers, waarmee ze nummers samen spelen.
Het jeugdorkest moet wel een prima plek zijn voor de beginnende muzikant. Het plezier spat er aan alle kanten af. Met de steun van enkele ouderen (waaronder tot nu toe Aart Wagenaar) en samen met de jeugdmalletband wordt er een goed stukje muziek neergezet. Diverse jonge muzikanten mochten een solo geven.

En wat een harmonieorkest! Zo te zien is de gemiddelde leeftijd onder de 30. Onder leiding van Maarten van de Kolk wordt de aloude Crescendo kwaliteit hoog gehouden (reeds 108 jaar).
De bezetting van de verschillende secties is bijzonder goed (allemaal eigen mensen). De ene na de andere tophit golft de zaal in. Frensis ter Haar en Elvira Ambrosius soleren op klarinet, Nienke Bakker op fluit en Aniela Veneman op altsax. In het slotnummer van Elvis Presley blijkt dat het orkest ook kan zingen en dat Dennis Brandwacht en Bart Veneman onverzadigbare drummers zijn. Het is een verlies voor deze vereniging dat Maarten van de Kolk gaat vertrekken.

En als een moment de muziek dreigt stil te vallen, dan verzamelen zich voor in de zaal enkele muzikanten, die vrij improviseren op de tonen van Love is All. Wat een compleet programma!

Liefde voor muziek is inderdaad wat je nodig bent om ver te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.