Home / archiefcentraal / lieke meijer nieuwe voorzitter stichting wandel3daagse

Zomaar een mail tussen tot dan toe drie willekeurige Dalfsenaren, maar wel met een gezamenlijk doel: Zorgen dat de wandel3daagse ook in 2007 door kan gaan in Dalfsen. Maar wel op 4, 5 en juni, dus een zeer korte voorbereiding. Op 26 april echter was de stichting Wandel3daagse Dalfsen een feit. Inmiddels waren er zeven bestuursleden en werd er volop en keihard gewerkt om de wandel3daagse door te laten gaan.

lieke meijer nieuwe voorzitter stichting wandel3daagse

Al dat harde werken werd beloond en op 4 juni 2007 stonden er 830 deelnemers aan de start van onze eerste wandeldriedaagse. Maar voor Dalfsen was dit al de 50ste wandeldriedaagse in de geschiedenis. Dit jaar alweer de tiende wandel3daagse. Volgend jaar bestaat de stichting alweer tien jaar en organiseren ze de 60ste wandel3daagse in Dalfsen.

“We zijn er trots op dat we dit evenement tot op de dag van vandaag organiseren. In de loop der jaren is het aantal deelnemers gegroeid tot ruim boven de 1150. Steeds proberen we oog te hebben voor de wensen van de bevolking van Dalfsen. Daarom starten we dit jaar met een nieuw onderdeel, zodat het hopelijk volgend jaar een volwaardig onderdeel is van de 60ste wandeldriedaagse; een kabouterroute. Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 mogen meelopen op de kortste route op de donderdagavond. Dit moet wel onder begeleiding van een persoon van boven de zestien jaar.”

In 2016 wordt de wandeldriedaagse gehouden op 8, 9 en 10 juni. Na deze tiende keer neemt de Stichting Wandel3daagse afscheid van haar voorzitter Ton Smeenk. Hij wordt opgevolgd door Lieke Meijer. “Samen met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, EHBO-ers gaan we op voor de feestelijke editie van volgend jaar.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.