lezingen in april in het vechtgenotenhuis

Op dinsdagmorgen 5 april is er een lezing over fysiotherapie en kanker. De lezing wordt gegeven door Annemiek Wilpshaar, zij is oncologie-fysiotherapeut in opleiding. De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezighoudt met de fysiotherapeutische behandeling en het coachen van patiënten met kanker. Hiervoor is kennis van de ziekte, medische behandelingen en de gevolgen van de behandelingen nodig.

De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de kanker, van de curatieve fase, om het conditieverlies te beperken en spanningsklachten te verlichten tot de palliatieve of zelfs terminale fase, om het comfort van de patiënt zo lang mogelijk te kunnen waarborgen. (bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen of ontspanningsoefeningen).
Aanvang van deze lezing is 10.00 uur. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur.

Op dinsdagavond 12 april is er een boekbespreking: ‘Radicale remissie’, geschreven door dr. Kelly Turner en wordt besproken door Josien Swart. Tegen alle verwachting in kanker overleven. Deze lezing zal gaan over remissie, die statistisch gezien afwijkend is. Dit soort onverwachte remissies zijn zeer zeldzaam, maar toch hebben duizenden mensen het mogen ervaren. Deze boekbespreking begint om 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.